ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το Λονδίνο υπολογίζει ότι έχει σκοτώσει περίπου 1.000 μαχητές του ISIS σε Ιράκ και Συρία

Βρετανία: Το Λονδίνο υπολογίζει ότι έχει σκοτώσει περίπου 1.000 μαχητές του ISIS σε Ιράκ και Συρία

Οι βομβαρδισμοί που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Βρετανίας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τον Σεπτέμβριο του 2014 στο Ιράκ και από τον περασμένο Δεκέμβριο στη Συρία προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 1.000 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Εννιακόσιοι εβδομήντα τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στο Ιράκ από τα αεροπορικά πλήγματα της RAF το διάστημα Σεπτεμβρίου 2014 και Μαρτίου 2016, ενώ 22 τζιχαντιστές έχασαν την ζωή τους στις αεροπορικές επιδρομές που διεξήχθησαν στη Συρία το διάστημα Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου.

Το υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε «κανένα θύμα από τον άμαχο πληθυσμό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου» κι ότι οι αριθμοί είναι «εκτιμήσεις που βασίζονται σε αναλύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς».

Τον Σεπτέμβριο του 2015 το υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για περίπου 330 τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στο Ιράκ από τα βρετανικά πλήγματα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων