ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικής αυτοκινητοπομπής στο Αφγανιστάν

Μακελειό σε βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικής αυτοκινητοπομπής στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον αυτοκινητοπομπής της αστυνομίας σε λαϊκή συνοικία της δυτικής Καμπούλ. Καμικάζι επιτέθηκαν σε λεωφορεία που μετέφεραν δόκιμους αστυνομικούς που πρόσφατα αποφοίτησαν από τη σχολή, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Έχουμε 27 νεκρούς μεταξύ των αστυνομικών και 40 τραυματίες σε διπλή έκρηξη» στόχος της οποίας ήταν «η αυτοκινητοπομπή δοκίμων το πρωί στη συνοικία Κόμπανι της Καμπούλ», δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τι προκάλεσε την έκρηξη», πρόσθεσε ο αξιωματούχος κάνοντας λόγο για «δύο εκρήξεις».

Από το σημείο της επίθεσης, ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Αμπντούλ Ραχμάν Ραχίμι είπε ότι επιθέσεις αυτοκτονίας έπληξαν ένα μόνο λεωφορείο. Εικονολήπτης του AFP που μετέβη στο σημείο είδε ωστόσο τουλάχιστον τρία λεωφορεία που καταστράφηκαν από την έκρηξη.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι έπληξαν λεωφορείο που μετέφερε «27 αξιωματικούς» και μεταξύ αυτών υπάρχουν «πολλοί νεκροί και τραυματίες».

«Η μαρτυρική επίθεση είχε στόχο δύο λεωφορεία της αστυνομίας που μετέφεραν νεοσύλλεκτους στην Καμπούλ, πολλοί σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα έχουν κατακλύσει την γύρω περιοχή, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε δημοσιογράφους και περαστικούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρχικά ακούστηκε μια πρώτη έκρηξη και γρήγορα μια δεύτερη.

Τα λεωφορεία μετέφεραν πίσω τους νεαρούς δόκιμους στην αστυνομική ακαδημία του Ουαρντάκ, δυτικά της Καμπούλ.

Το Αφγανιστάν ετοιμάζεται να γιορτάσει σε λίγες ημέρες τη μεγάλη γιορτή του Αϊντ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Ρoή Ειδήσεων