ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: 128 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες - Συγκλονίζουν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα

Κίνα: 128 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες - Συγκλονίζουν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα

Οι πλημμύρες που σαρώνουν το κεντρικό τμήμα της Κίνας προκάλεσαν τον θάνατο 128 ανθρώπων, ενώ πολλοί άλλοι είναι αγνοούμενοι την ώρα που 1,3 εκατομμύρια πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις περιοχές γύρω από τον ποταμό Γιανγκτσέ, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Χιλιάδες άλλοι Κινέζοι απειλούνται από έναν τυφώνα που προσεγγίζει την χώρα και αναμένεται να πλήξει τα ανατολικά την Παρασκευήn (8/7).

Την ίδια ώρα κατακλυσμιαίες βροχές σημειώνονται από τα τέλη Ιουνίου, έχοντας καταστρέψει ήδη 41.000 σπίτια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η στάθμη των υδάτων της λίμνης Ταϊχού, κοντά στη Σαγκάη, ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες, έγραψε η εφημερίδα Xin Jingbao («Νέα του Πεκίνου»), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να υπάρξουν πλημμύρες στην πόλη με την άφιξη του τυφώνα.

0003

Εντυπωσιακά είναι, την ίδια ώρα, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου απεικονίζεται το στάδιο της επαρχίας Χουμπέι (κεντρικά) να έχει μετατραπεί σε μια «τεράστια μπανιέρα» ή ένας αγρότης σε μια περιοχή της ανατολικής Κίνας σε κατάσταση αλλοφροσύνης να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, ενώ βρίσκεται μαζί με τα γουρούνια του τα οποία έχουν ήδη καλυφθεί από τα νερά έως τα μάτια.

0002

Οι ζημιές υπολογίζονται σε 38,16 δισεκατομμύρια γουάν (ήτοι 5,13 δισεκατομμύρια ευρώ) και 42 άνθρωποι αγνοούνται, μετέδωσε το Xinhua.

Οι πλημμύρες είναι συχνές στο νότιο τμήμα της Κίνας κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων, φέτος ωστόσο είναι ιδιαίτερα καταστροφικές.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν προς το βόρειο τμήμα αυτήν την εβδομάδα, με κατεύθυνση τον ποταμό Χουάι, επισημαίνεται στην εφημερίδα Xin Jingbao.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις