ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική σύσκεψη Σαρκοζί -Μέρκελ - Θαπατέρο

Τηλεφωνική σύσκεψη Σαρκοζί -Μέρκελ - Θαπατέρο
Η αγωνία έχει χτυπήσει «κόκκινο» για την κρίση χρέους...

Η αγωνία έχει χτυπήσει «κόκκινο» για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, με τους ηγέτες να αναζητούν συνεχώς λύσεις που θα βγάλουν την τη γηραιά Ήπειρο από το αδιέξοδο.

Σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο πρόκειται να εξετάσουν τη διεθνή κατάσταση στη διάρκεια τηλεφωνικής σύσκεψής τους.

Παράλληλα Κίνα και Ιαπωνία βλέποντας την κατακόρυφη πτώση στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά Χρηματιστήρια, απηύθυναν έκκληση διεθνούς συνεργασίας με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης αναταραχής στις διεθνείς αγορές.

Στην Ιαπωνία, ο υπουργός Οικονομικών Γιασιχίκο Νόντα, δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία, διεθνώς, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συναλλαγματικές στρεβλώσεις, την κρίση κρατικού χρέους και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γιάνγκ Τζιετσί δήλωσε πως οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το αμερικανικό κρατικό χρέος αυξάνονται και ότι τα κράτη θα έπρεπε να αυξήσουν το επίπεδο συνεργασίας τους για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών κινδύνων