ΚΟΣΜΟΣ

Ναϊρόμπι: Διεθνής Διάσκεψη για την ανάπτυξη στην Αφρική υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Ναϊρόμπι: Διεθνής Διάσκεψη για την ανάπτυξη στην Αφρική υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Ζητήματα που σχετίζονται με τις δομικές αλλαγές στην οικονομία, τη βιομηχανοποίηση, αλλά και την προώθηση αλλαγών στα συστήματα υγείας, θα έχουν κυρίαρχη θέση στην ατζέντα των θεμάτων της αναφερόμενης διάσκεψης.

Στην Κένυα θα παρεβρεθούν περισσότεροι από 20 ηγέτες της Αφρικής καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν στη Διεθνή Διάσκεψη του Τόκιο για την Ανάπτυξη στην Αφρική, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ναϊρόμπι, τον επόμενο μήνα.

Η διάσκεψη αυτή, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27-28 Αυγούστου, προσφέροντας στις κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Αφρικής, μια νέα δυνατότητα ανανέωσης και ενδυνάμωσης του πλαισίου των συνεργασιών τους.

Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές στην Κένυα αύξησαν τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή Λικονί, μετά από πληροφορίες για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στη Μομπάσα.

Το ενδιαφέρον της αστυνομίας επικεντρώνεται στο κανάλι διέλευσης στο Λικονί, όπου κι έχουν αναπτυχθεί άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, για την αποτροπή ενδεχόμενης επίθεσης.

Οι πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, θεωρούν πιθανή την εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας από αντάρτες της οργάνωσης Αλ-Σαμπάμπ.

Ρoή Ειδήσεων