ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Προς παραίτηση ο υπουργός Οικονομίας Μακρόν

Γαλλία: Προς παραίτηση ο υπουργός Οικονομίας Μακρόν

Η θέση του Μακρόν στην κυβέρνηση είχε καταστεί εξαιρετικά άβολη από τον Απρίλιο, όταν δημιούργησε το δικό του πολιτικό κίνημα.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα παραιτηθεί αργότερα σήμερα, δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στον πρώην τραπεζίτη, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης όπως και τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες όσον αφορά την πίστη του Μακρόν στο πρόσωπο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Η πηγή αυτή που πρόσκειται στον Μακρόν επιβεβαίωσε την είδηση ότι επίκειται η παραίτησή του, την οποία είχαν κεντρικό τους θέμα η εφημερίδα «Les Echos» και το δίκτυο BFMTV και με την οποία ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της Γαλλίας έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου έτους.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας είχε εντείνει την αγωνία όσον αφορά τις πολιτικές του φιλοδοξίες ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου έτους, αρνούμενος επανειλημμένως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν θα είναι υποψήφιος για την γαλλική προεδρία.

Σχετικές ειδήσεις