ΠΡΟΣΟΧΗ! Απεργία ΜΜΜ - Στάση εργασίας στο Μετρό: Πότε και ποιες ώρες

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Σε προειδοποιητική…

Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή και... χειμωνιάζει σύντομα (video)

Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου... 

Παυλόπουλος: Μόνο μέσα από συνύπαρξη και ευημερία των λαών μπορεί να υπάρξει κοινή δημιουργία

«Η συντήρηση της μνήμης μας, σε ό,τι…

Πάνε για διάλυση Τσίπρας και Καμμένος; Ψηφίστε τώρα

Διαδικτυακή δημοσκόπηση: Ας μιλήσουμε για το τι πιστεύετε…

Μετρητά... τέλος! Τι αλλάζει στις αγορές σας με κάρτα

Μηχανήματα POS θα υποχρεωθούν σύντομα να εγκαταστήσουν…

Εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν στην Κολομβία

Εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν στην Κολομβία

Πάνω από δύο τόνοι κοκαΐνης, που πιστεύεται πως ανήκαν στη συμμορία Clan del Golfo, μια από τις ισχυρότερες της Κολομβίας, και προορίζονταν για την κεντρική Αμερική και τις ΗΠΑ, κατασχέθηκαν χθες (30/8) στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε το κολομβιάνικο Πολεμικό Ναυτικό.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού κατέσχεσαν 2.262 κιλά υδροχλωρικής κοκαΐνης σε διάφορες επιχειρήσεις στον νότιο Ειρηνικό», ανέφερε το επιτελείο σε ανακοίνωσή του.

Η πρώτη κατάσχεση έγινε όταν συνελήφθη ένα πλοίο «χωρίς όνομα», το οποίο «δεν ήταν καταγεγραμμένο στον νηογνώμονα» της χώρας, είχε πλήρωμα τεσσάρων Κολομβιανών, κι έπλεε ανοικτά της επαρχίας Ναρίνιο, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό.

Σε αυτό ανακαλύφθηκαν 37 πακέτα με ναρκωτικά, ή συνολικά 1.500 κιλά, που επρόκειτο να μεταφερθούν στην κεντρική Αμερική, σύμφωνα με το ΠΝ της Κολομβίας.

Μονάδες της δύναμης δίωξης ναρκωτικών κατέσχεσαν εξάλλου 21 πακέτα που περιείχαν 762,5 κιλά κοκαΐνης σε μια γεωργική περιοχή στον δήμο του Τουμάκο, επίσης στην επαρχία Ναρίνιο. Τα ναρκωτικά αυτά προορίζονταν για την κεντρική Αμερική καθώς και για τις ΗΠΑ.

Συνολικά, αυτή την εβδομάδα το Πολεμικό Ναυτικό της Κολομβίας κατέσχεσε πάνω από τρεις τόνους υδροχλωρικής κοκαΐνης.

Με τις καλλιέργειες της κόκας – της πρώτης ύλης για να παρασκευαστεί η κοκαΐνη – να φθάνουν τα 960.000 στρέμματα, η Κολομβία κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή της βάσης του ναρκωτικού αλλά και της ίδιας της κοκαΐνης: 646 τόνοι παρήχθησαν μόνο το 2015, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.