ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Έξι έφηβοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν έναν Πολωνό όταν τον άκουσαν να μιλάει στη γλώσσα του

Αγγλία: Έξι έφηβοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν έναν Πολωνό όταν τον άκουσαν να μιλάει στη γλώσσα του

Πέντε αγόρια, ηλικίας 15 ετών κι ένα 16 ετών, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία ενός Πολωνού εργάτη στο Χάρλοου του Έσεξ, ανατολικά του Λονδίνου.

Η φονική επίθεση έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο (27/08) έξω από πιτσαρία σε δρόμο του Χάρλοου, με τον 40χρονο βιομηχανικό εργάτη Άρεκ Γιόζβικ να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι και να υποκύπτει στα τραύματά του δύο ημέρες μετά στο νοσοκομείο.

Οι έφηβοι αφέθησαν ελεύθεροι με εγγύηση έως τις 7 Οκτωβρίου καθώς οι έρευνες συνεχίζονται ενώ υπάρχουν υποψίες ότι επρόκειτο για έγκλημα μίσους. Ο αδερφός του θύματος ανέφερε ότι οι δράστες τον χτύπησαν μέχρι θανάτου όταν τον άκουσαν να μιλάει στη μητρική του γλώσσα.

megali vretania2

(Φωτογραφία του θύματος - Πηγή: The Sun)

Η αστυνομία έχει αναφέρει ένα άλμα στα εγκλήματα μίσους στη Βρετανία αφότου η χώρα ψήφισε τον Ιούνιο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από μια εκστρατεία που επικρίθηκε για υποκίνηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Ένας δεύτερος άνδρας 43 ετών δέχθηκε επίσης επίθεση και υπέστη κατάγματα στα χέρια του και μώλωπες στο στομάχι.

Ο πρεσβευτής της Πολωνίας στο Λονδίνο δήλωσε τον Ιούνιο ότι «έχει σοκαριστεί και ανησυχεί βαθιά» όσον αφορά τις αναφορές για αύξηση των ξενοφοβικών βιαιοπραγιών εναντίον της πολωνικής κοινότητας στη Βρετανία, που υπολογίζεται ότι αριθμεί 850.000 μέλη.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, The Sun

Σχετικές ειδήσεις