ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές εκλογές 2016: Γιατί ο Τραμπ κατέθεσε μήνυση εναντίον δικαστικού;

Αμερικανικές εκλογές 2016: Γιατί ο Τραμπ κατέθεσε μήνυση εναντίον δικαστικού;

Αμερικανικές εκλογές 2016: Ο δικαστικός επέτρεψε να παραμείνει ανοιχτό την περασμένη εβδομάδα εκλογικό τμήμα προκειμένου να προλάβουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όλοι όσοι συνωστίζονταν στις ουρές.

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως υπέβαλε αγωγή σε βάρος δικαστικού αξιωματούχου στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδα αναφορικά με την ώρα κλεισίματος εκλογικού τμήματος στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με το cnbc.

Στην καταγγελία, η εκστρατεία του Τραμπ υποστηρίζει πως το τμήμα είχε μείνει την προηγούμενη εβδομάδα ανοικτό για δύο επιπλέον ώρες. Η αγωγή, που είχε υποβληθεί τη Δευτέρα, ζητά να κρατηθούν ξεχωριστά τα ψηφοδέλτια εκείνου του τμήματος «για το ενδεχόμενο μελλοντικής αμφισβήτησης».

Η Νεβάδα είναι μία από τις πολλές Πολιτείες που εφαρμόζουν το σύστημα της πρόωρης ψήφου και το Λας Βέγκας θεωρείται «προπύργιο» της Κλίντον. Με βάση την πολιτειακή νομοθεσία, οι ψηφοφόροι που περιμένουν στην ουρά ως τις 20.00, την ώρα που κανονικά κλείνουν τα εκλογικά τμήματα, επιτρέπεται να ψηφίσουν.

Ο Ντέιβιντ Μπόσι, ο αναπληρωτής διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι η μήνυση δεν έχει ως στόχο να καταπνίξει την ψήφο των ισπανόφωνων. «Είναι μια προσφυγή που αφορά τους κανόνες του παιχνιδιού«, εξήγησε.

Ωστόσο, δικαστής της Νεβάδα απέρριψε το αίτημα του Τραμπ για άμεση μήνυση σχετικά με τις ψήφους σε εκλογικό σταθμό του Λας Βέγκας.

Η δικαστής Γκλόρια Στάρμαν στο δικαστήριο της κομητείας τόνισε πως η έκδοση της δικαστικής εντολής θα δώσει στην δημοσιότητα ενδεχομένως τις ταυτότητες των μελών των εφορευτικών επιτροπών, που μπορεί να τους θέσει σε κίνδυνο παρενοχλήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Δείτε εδώ την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, όπως την καταγράφει η Google:

Σχετικές ειδήσεις