ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδίστηκε η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό

Βομβαρδίστηκε η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό επλήγη από έναν όλμο το απόγευμα της Πέμπτης (29/12), ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞτης Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Μαρία Ζαχάροβα.

Η επίθεση αυτή δεν προκάλεσε απώλειες, σύμφωνα τη Ζαχάροβα, η δήλωση της οποίας εμπεριέχεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η πρεσβεία χτυπήθηκε άλλες δύο φορές από οβίδες την Τετάρτη. Η ρωσική διπλωματία έκρινε ότι οι επιθέσεις αποτελούσαν μια προβοκάτσια με στόχο να εκτροχιαστεί η προσπάθεια για την ειρηνική διευθέτηση της συριακής κρίσης.

Η οβίδα που έπληξε τη ρωσική πρεσβεία εβλήθη από μια συνοικία της Δαμασκού που ελέγχεται από τους αντάρτες, και «έπεσε μέσα στην πρεσβεία, κοντά στην είσοδο της προξενικής υπηρεσίας», διευκρίνισε η Ζαχάροβα.

Η έκρηξη της οβίδας «προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές» και «δεν υπήρξαν τραυματίες», πρόσθεσε η ίδια, κρίνοντας πως σε αυτή την περίπτωση στόχος της επίθεσης ήταν να ακυρωθεί η εκεχειρία.

Η επίθεση καταγράφηκε λίγες ώρες αφότου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι τα μεσάνυχτα επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ νέα κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και τους αντάρτες, ενόψει συνομιλιών στις οποίες θα συμμετάσχουν επίσης η Τουρκία και το Ιράν.