ΚΟΣΜΟΣ

Ρέει το αίμα στη Συρία

Ρέει το αίμα στη Συρία
Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν στην πόλη Χάμα της Συρίας από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που συνεχίζουν την αιματηρή...

Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν στην πόλη Χάμα της Συρίας από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που συνεχίζουν την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων.


«Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και 20 άλλοι τραυματίστηκαν», είπε ο Όμαρ Ιντλίμπι στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Όλες οι επίγειες τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί στη Χάμα, τα άρματα μάχης είναι σε κάθε δρόμο», πρόσθεσε.


Ανέφερε ότι περίπου δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και πολίτες τους είδαν να τους πηγαίνουν με δεμένα τα μάτια και σπρωξιές στα λεωφορεία των υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της που δημοσιεύουν εφημερίδες του Λιβάνου ανέφερε ότι τουλάχιστον 88 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση στη Συρία στην διάρκεια των πέντε μηνών της ανελέητης καταστολής των διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος.


«Οι μαρτυρίες περί βασανιστηρίων που έχουμε λάβει είναι φρικιαστικές. Πιστεύουμε ότι η συριακή κυβέρνηση συστηματικά βασανίζει το λαό της σε μαζική κλίμακα». ανέφερε ο Νιλ Σάμοντς, ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, για τη Συρία.


Κατά τον ίδιο, στη χώρα κατά πληροφορίες κρατούνται σήμερα ως και 15.000 πολίτες.