ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Μακελειό από εισβολή ενόπλου σε κλαμπ στο Μεξικό (pics+vids)

Βίντεο - ντοκουμέντο: Μακελειό από εισβολή ενόπλου σε κλαμπ στο Μεξικό (pics+vids)

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής BPM, στο οποίο παρίστανται κάθε χρόνο πολλοί τουρίστες.

Δύο Καναδοί, ένας Ιταλός κι ένας Κολομβιανός σκοτώθηκαν όταν ξέσπασαν πυροβολισμοί, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο συνολικά 5 ανθρώπων, σε μια ντισκοτέκ κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ μουσικής στο Πλάγια ντελ Κάρμεν, το τουριστικό παραθαλάσσιο θέρετρο στο ανατολικό Μεξικό, ανακοίνωσαν σήμερα οι μεξικανικές αρχές.

Τέσσερις άνδρες έπεσαν νεκροί από σφαίρες και μία γυναίκα ποδοπατήθηκε «όταν το πλήθος των παρευρισκομένων πανικοβλήθηκε από τους πυροβολισμούς» διευκρίνισε ο εισαγγελέας της πολιτείας Κιντάνα Ροο, Μιγκέλ Άνχελ Πες, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη ντισκοτέκ Blue Parrot, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση.
Στις πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνονται πανικόβλητοι τουρίστες να τρέχουν έξω από το νυχτερινό κέντρο.

Τέσσερις άνθρωποι προσήχθησαν στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με τις Αρχές της πολιτείας.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είπαν ότι τρεις φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς, επιβεβαιώνοντας ότι ένας ένοπλος άνοιξε πυρ.

Το Πλάγια ντελ Κάρμεν βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων από το Κανκούν. Εκεί συχνάζουν Αμερικανοί αλλά και Ευρωπαίοι τουρίστες. Η περιοχή βρίσκεται στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών.

Στιγμές τρόμου έζησαν οι Έλληνες που βρίσκονταν στο κλαμπ

Σώοι και αβλαβείς οι τρεις Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονταν στο φεστιβάλ στην Playa del Carmen του Μεξικού, όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ίδιοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα τα ξημερώματα της Δευτέρας και έχει ήδη δώσει οδηγίες στον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στη Μέριδα να προσφέρει κάθε δυνατή προξενική αρωγή στους Έλληνες πολίτες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις