ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Χωρίς συμμάχους ο Φιγιόν - Αποχώρησε ο Λε Μερ

Γαλλία: Χωρίς συμμάχους ο Φιγιόν - Αποχώρησε ο Λε Μερ

«Πιστεύω ότι πρέπει κανείς να τηρεί τον λόγο του, είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία της πολιτικής».

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε σήμερα ότι παραιτείται από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, μετά τη δήλωση αυτού του τελευταίου ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του παρά την προαναγγελθείσα απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του από τη γαλλική δικαιοσύνη.

«Πιστεύω ότι πρέπει κανείς να τηρεί τον λόγο του, είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία της πολιτικής», έγραψε ο Λε Μερ στο λογαριασμό του στο Twitter. «Γι' αυτό παραιτούμαι από τα καθήκοντά μου ως εκπροσώπου της εκστρατείας του Φρανσουά Φιγιόν για τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς υποθέσεις».

Ο Λε Μερ εξήγησε πως ο Φιγιόν είχε δηλώσει αρχικά πως θα αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία, εφόσον απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες σε βάρος του.

Ο Φιγιόν ανακοίνωσε σήμερα πως εκλήθη από τους δικαστές και πως περιμένει ότι θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για πληρωμές από δημόσια χρήματα της συζύγου και των παιδιών του, για τις οποίες ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν νόμιμες.

Ο πρόεδρος Ολάντ υπεραμύνεται του δικαστικού συστήματος

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπεραμύνθηκε του δικαστικού συστήματος της Γαλλίας έναντι των ισχυρισμών για προκατάληψη που διατύπωσε ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, η προεδρική εκστρατεία του οποίου έχει πληγεί από το Penelopegate.

«Ως εγγυητής της ανεξαρτησίας των δικαστικών Αρχών, θέλω να καταγγείλω οποιαδήποτε αμφισβήτηση των δικαστών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ολάντ.

«Το να είσαι προεδρικός υποψήφιος δεν σου δίνει το δικαίωμα να αμφισβητείς τη δουλειά της αστυνομίας και των δικαστών... ή να διατυπώνεις εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες εναντίον του δικαστικού συστήματος και των θεσμών μας ευρύτερα», είπε.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων