ΚΟΣΜΟΣ

«Στο σφυρί» τα πανάκριβα κοσμήματα της Λιζ Τέιλορ

«Στο σφυρί» τα πανάκριβα κοσμήματα της Λιζ Τέιλορ
Εκτιμάται ότι θα «πιάσουν» πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια...

Πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται ότι θα «πιάσουν» τα κοσμήματα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τα οποία θα δημοπρατηθούν στις 14 Δεκεμβρίου από τον οίκο Christie's, αφού πρώτα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Λονδίνο από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για περίπου 300 κοσμήματα της διάσημης ηθοποιού που της χάρισε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, κατά τη διάρκεια της θυελλώδους σχέσης τους.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ διέθετε μια από τις πιο πλούσιες συλλογές κοσμημάτων στον κόσμο, αποτελούμενη από δαχτυλίδια, κολιέ, σκουλαρίκια που κοσμούν διαμάντια, μαργαριτάρια, σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια.

Ανάμεσά τους βρίσκεται το «Διαμάντι της Ελίζαμπεθ Τέιλορ», ένα διαμάντι 33,19 καρατίων, το οποίο χάρισε ο Μπάρτον στην Τέιλορ το 1968.

Ένα άλλο δώρο του Μπάρτον στην Τέιλορ ήταν και το κολιέ La Peregrina, με ένα από τα πιο σημαντικά μαργαριτάρια: βρέθηκε το 1500 στον Κόλπο του Παναμά και υπήρξε δώρο του Φιλίππου Β' της Ισπανίας στη σύζυγό του Μαίρη Τυδώρ.

Αν και τα περισσότερα κοσμήματα προέρχονται από τον Μπάρτον, υπάρχουν και άλλα που της τα χάρισαν άλλοι σύντροφοί της.

Η ίδια η Τέιλορ είχε εκφράσει την επιθυμία της να δημοπρατηθούν τα κοσμήματά της. «Ποτέ δεν θεώρησα τα κοσμήματά μου ως τρόπαια. Είμαι εδώ για να τα φροντίζω και να τα αγαπώ. Όταν πεθάνω και αυτά δημοπρατηθούν, ελπίζω ότι όποιος τα αγοράσει θα τους δώσει ένα καλό σπιτικό» είχε γράψει η Τέιλορ στα απομνημονεύματά της το 2002.