ΚΟΣΜΟΣ

Η τουρκική οργάνωση IHH δεν σχεδιάζει νέα αποστολή στη Γάζα

Η τουρκική οργάνωση IHH δεν σχεδιάζει νέα αποστολή στη Γάζα
Η τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση IHH, η οποία είχε ναυλώσει το πλοίο Μαβί Μαρμαρά που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση...

Η τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση IHH, η οποία είχε ναυλώσει το πλοίο Μαβί Μαρμαρά που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών κομάντο, στην πορεία του προς τη Λωρίδα της Γάζας, δεν σχεδιάζει νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας το επόμενο διάστημα.

Ο Σερκάν Νεργκίς, εκπρόσωπος αυτής της τουρκικής ισλαμιστικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι «αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να λύσουμε τεχνικά προβλήματα στο φέρι Μαβί Μαρμρά. Συγκεντρώνουμε ακόμα βοήθεια για τη Γάζα, θα βρούμε έναν τρόπο να τη στείλουμε στη Γάζα, αλλά δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για έναν δεύτερο στολίσκο βοήθειας».

Τα σχέδια της οργάνωσης παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι τουρκικά πολεμικά θα συνοδεύουν στο εξής τα σκάφη που θα μεταφέρουν βοήθεια στη Γάζα και δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθεί η έφοδος των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ σε διεθνή ύδατα.

Στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, που ηγείτο στο διεθνή στολίσκο για τη Γάζα τον Μάιο του 2010, είχαν σκοτωθεί 9 Τούρκοι ακτιβιστές, κατά την επιχείρηση των Ισραηλινών κομάντο.