ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Λονδίνο: Συγκλονιστική κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα περιγράφει τη φρίκη της επίθεσης

Επίθεση Λονδίνο: Συγκλονιστική κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα περιγράφει τη φρίκη της επίθεσης

Τρομοκρατική επίθεση - Λονδίνο:Σοκ προκαλεί η μαρτυρία του Βρετανού μποξέρ Πατ Μακόρμακ, ο οποίος στεκόταν μόλις λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης του τρομοκράτη με δύο μαχαίρια, εναντίον του αστυνομικού της Βρετανικής Βουλής.

Ο Πατ Μακόρμακ, 21 ετών, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην ολυμπιακή ομάδα της Βρετανίας στους αγώνες του Ρίο, έφευγε από μια συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον επιτιθέμενο.

«Βγαίναμε από το κτήριο όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος σαν έκρηξη και αντιληφθήκαμε ότι ένα SUV είχε πέσει με δύναμη στο μεταλλικό φράχτη».

«Ένας άνδρας βγήκε γρήγορα από το όχημα και έτρεξε προς την πύλη, προσπαθώντας να μπει μέσα. Είχε μακριά γένια και ξυρισμένο κεφάλι και καθώς έτρεχε έβγαλε δύο μεγάλα μαχαίρια, που έμοιαζαν με κουζινομάχαιρα».

«Οι άνθρωποι γύρω μου άρχισαν να τρέχουν, κάποιοι μείναμε να κοιτάμε αποσβολωμένοι από την έκπληξη, όταν ξαφνικά είδαμε τον αστυνομικό να δέχεται φονικό χτύπημα με μαχαίρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού και το πίσω μέρος του λαιμού».

«Ο αστυνομικός άρχισε να τρέχει αλλά ξαφνικά κατέρρευσε. Δεν φοβήθηκα. Απλά δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που συνέβαινε».

C7mGhU U8AIppR9

(Ο νεκρός αστυνομικός Keith Palmer)

«Ο δράστης άρχισε να τρέχει προς το μέρος μας, ήμασταν μόλις δέκα μέτρα μακριά, αλλά υπήρχαν άλλοι άνθρωποι και αστυνομικοί μπροστά μας».

«Τότε ακούσαμε τρεις πυροβολισμούς και ο δράστης έπεσε στο έδαφος. Στη συνέχεια ο χώρος κατακλύστηκε από αστυνομικούς και μας έσπρωξαν μέσα στο κτήριο».

«Απλά δε μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβαινε».

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο.

Σχετικές ειδήσεις