ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό το πανέμορφο νησί δεν έχει εξερευνηθεί ποτέ γιατί οι ντόπιοι σκοτώνουν τους επισκέπτες (video)

Αυτό το πανέμορφο νησί δεν έχει εξερευνηθεί ποτέ γιατί οι ντόπιοι σκοτώνουν τους επισκέπτες (video)

Σε αυτό το καταπράσινο, παραδεισένιο νησί που βρίσκεται μεταξύ Ταϊλάνδης και Ινδίας δεν τολμά κανείς να πατήσει το πόδι του, καθώς η τοπική φυλή ιθαγενών που κατοικεί εδώ και αιώνες σκοτώνει όλους τους επισκέπτες.

Από ψηλά το νησί μπορεί να φαίνεται ο ιδανικός προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά αν πλησιάσεις τις ακτές στην καλύτερα περίπτωση θα φύγεις τραυματισμένος και στην χειρότερη νεκρός!

1359 plj

Η Νήσος του Βόρειου Σέντινελ είναι ένα από τα νησιά Ανταμάν στον Κόλπο της Βεγγάλης, στην μέση του Ινδικού Ωκεανού.

Κατοικείται από την φυλή Σεντινελέζε, μια φυλή που τα τελευταία 60.000 χρόνια κατοικεί αποκλειστικά στο νησί, έχοντας απορρίψει οποιαδήποτε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι τολμηροί επισκέπτες έχουν προσπαθήσει να πλησιάσουν τις ακτές του νησιού. Οι τυχεροί ξέφυγαν τραυματισμένοι, αλλά δεν είχαν όλοι την ίδια κατάληξη.

Το 2004, μετά το μεγάλο τσουνάμι της Ινδονησίας, ανθρωπιστικές οργανώσεις προσπάθησαν να προσεγγίσουν το νησί με ελικόπτερο και να προσφέρουν τρόφιμα, αλλά δέχτηκαν επίθεση με ακόντια.

Το 2006 ένα ζευγάρι ψαράδων πλησίασε τις ακτές του νησιού, και κατακρεουργήθηκε από την φυλή.

Οι Σεντινελέζοι είναι λίγοι από τους τελευταίους ανθρώπους που παραμένουν ανέγγιχτοι από τον σύγχρονο πολιτισμό έχοντας μείνει στην Λίθινη Εποχή.