ΚΟΣΜΟΣ

Σπεύδουν στην Κορέα οι Κινέζοι για να προλάβουν το ξέσπασμα πολέμου με τις ΗΠΑ

Σπεύδουν στην Κορέα οι Κινέζοι για να προλάβουν το ξέσπασμα πολέμου με τις ΗΠΑ

Κινέζος απεσταλμένος φτάνει σήμερα (10/4) στη Νότια Κορέα, προκειμένου να έχει διαβουλεύσεις για την κλιμακούμενη απειλή από το πυραυλικό και πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας.

Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται ενώ μονάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με τον ηγετικό ρόλο αεροπλανοφόρου κινείται προς την περιοχή, μετά τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον ότι η Πιονγιάνγκ προετοιμάζεται για μια νέα πυρηνική δοκιμή.

rts11w2m e1491497729323

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας τιμά αρκετές επετείους κατά το μήνα που διανύουμε και συνήθως πραγματοποιεί δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις ή πυρηνικές δοκιμές, προκειμένου να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει την πολιτική ύπαρξή του.

Το ενδεχόμενο μιας αμερικανικής πολεμικής ενέργειας κατά της Βόρειας Κορέας, σε αντίδραση για μία δοκιμή πυραύλου ή άλλου όπλου έγινε μία πιθανή επιλογή για την Ουάσιγκτον μετά το πολλαπλό πυραυλικό πλήγμα κατά της Συρίας, την περασμένη Παρασκευή. Μία τέτοια πιθανότητα ενισχύθηκε πολιτικά κι από τα σχόλια που έκαναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

us carrier

Το Τόκιο από την πλευρά του, υποβαθμίζει τον πρακτικό χαρακτήρα ενός επιθετικού πλήγματος των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας, ενώ η Νότια Κορέα από την μεριά της, δίνει έμφαση στην αποτροπή, αλλά και την ετοιμότητα αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης κατάστασης πολεμικής έντασης.

«Είναι προφανώς μη ρεαλιστικό για τις ΗΠΑ να επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα. Εάν η Αμερική δηλώνει ότι θα επιτεθεί, τότε, τόσο η Ιαπωνία, όσο και η Νότια Κορέα θα πρέπει προφανώς να τη σταματήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή του υπουργείου Άμυνας, στο Τόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters