ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απαντά στις «πυρηνικές απειλές» της Β. Κορέας: Πάει γυρεύοντας για προβλήματα

Ο Τραμπ απαντά στις «πυρηνικές απειλές» της Β. Κορέας: Πάει γυρεύοντας για προβλήματα

Με το... δάχτυλο στην σκανδάλη ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter πως είπε στον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ότι το Πεκίνο θα κλείσει μια καλύτερη εμπορική συμφωνία με την Ουάσινγκτον, αν βοηθήσει να επιλυθεί το πρόβλημα των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα.

«Εξήγησα στον πρόεδρο της Κινας ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα είναι πολύ καλύτερη γι' αυτούς αν επιλύσουν το Βορειοκορεατικό πρόβλημα!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Σι την περασμένη εβδομάδα στη Φλόριντα.

«Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, θα είναι θαυμάσια. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς!», πρόσθεσε σε ένα δεύτερο σημείωμα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει στείλει μια «σαφή προειδοποίηση» στη Βόρεια Κορέα ότι δεν θα ανεχτεί συγκεκριμένες ενέργειες, ωστόσο δεν πρόκειται να ενημερώσει εκ των προτέρων για τις κινήσεις των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς σχετικά με το tweet του Αμερικανού προέδρου, ο Σπάισερ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα είναι εξαιρετικό. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς!».

«Ο πρόεδρος δεν είναι εκείνος που θα βγει να ενημερώσει για την απάντηση του. . .», τόνισε ο Σπάισερ κατά τη συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας:

«Έχει καταστήσει σαφές, επιδεικνύοντας σεβασμό στη Βόρεια Κορέα ότι οι ενέργειές τους αναφορικά με τις εκτοξεύσεις πυραύλων δεν είναι ανεκτές. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να δούμε είναι μια Βόρεια Κορέα με πυρηνικά όπλα να απειλεί τις ακτές των ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα».

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κατέστησε σαφές πως όταν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αποφασίσει να αναλάβει δράση ενάντια στη Βόρεια Κορέα για τις εκτοξεύσεις πυραύλων, οι ενέργειες του θα είναι ξεκάθαρες και αποφασιστικές.

Νωρίτερα, τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, προειδοποίησαν τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε ένδειξη ενός αμερικανικού προληπτικού πλήγματος, την ώρα που πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ των οποίων ηγείται το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Carl Vinson, κατευθύνονται προς τον δυτικό Ειρηνικό.

Σχετικές ειδήσεις