ΚΟΣΜΟΣ

Δεν ξέρουν που κρύβεται ο Καντάφι

Δεν ξέρουν που κρύβεται ο Καντάφι
Το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει αν ο Μουάμαρ Καντάφι εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λιβύη ή την έχει εγκαταλείψει ...

Το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει αν ο Μουάμαρ Καντάφι εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λιβύη ή την έχει εγκαταλείψει όπως εκατοντάδες άλλοι αξιωματούχοι της χώρας του, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Ο Καντάφι «δεν έχει εμφανιστεί δημόσια στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα (...) και δεν έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται τώρα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ρολάν Λαβουά, εκπρόσωπος για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ «ενοποιημένος προστάτης», κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στη Λιβύη.

Ο Λίβυος πρώην ηγέτης κάλεσε και πάλι τους υποστηρικτές του να πολεμήσουν «μέχρι τη νίκη», σε μήνυμά του που μεταδόθηκε τη Δευτέρα από ένα τηλεοπτικό κανάλι.

Όμως, «η περιοχή όπου οι δυνάμεις του Καντάφι επιχειρούν μειώνεται και αμφισβητείται όλο και περισσότερο», δήλωσε ο συνταγματάρχης Λαβουά.

Πρόκειται για ένα τρίγωνο νοτιοανατολικά της Τρίπολης, ανάμεσα στην πόλη λιμάνι της Σύρτης (360 χλμ από την πρωτεύουσα), την όαση της Μπάνι Ουαλίντ (170 χλμ.) και εκείνη της Σάμπχα (400 χλμ.) .

Πιο νοτιοανατολικά οι δυνάμεις των εξεγερμένων «συνεχίζουν την προέλασή τους, αφού εξουδετέρωσαν τους κανταφικούς μαχητές στα χωριά Αμπού Καριάν και Ζίλα, κοντά στην όαση του Αλ Τζούφρα», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ακόμα και η Σέμπα δεν είναι πλέον «ασφαλές καταφύγιο» για αυτούς.