ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τσάβες υπέρ του αιτήματος των Παλαιστίνιων στον ΟΗΕ

Ο Τσάβες υπέρ του αιτήματος των Παλαιστίνιων στον ΟΗΕ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, απέστειλε επιστολή προς το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία υποστηρίζει...

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, απέστειλε επιστολή προς το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία υποστηρίζει το αίτημα των Παλαιστινίων για πλήρη ένταξη του παλαιστινιακού κράτους στον Οργανισμό.

«Θα είναι μία ιστορική πράξη δικαιοσύνης προς έναν λαό που υπέστη εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όλο τον πόνο και την ταλαιπωρία του κόσμου», αναφέρει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει πλήρως «το δικαίωμα της Παλαιστίνης να γίνει ένα ελεύθερο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος».

«Ο παλαιστινιακός σκοπός καθορίζεται από τις αδικίες που οι άνθρωποι έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υποφέρουν», σημείωσε ο Ούγκο Τσάβες, ο οποίος δε θα συμμετάσχει φέτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ λόγω προβλημάτων υγείας.

«Είναι ενοχλητικό και οδυνηρό να βλέπουμε ότι ένας λαός που υπέφερε από μια από τις χειρότερες γενοκτονίες στην ιστορία έχει γίνει ο δήμιος του παλαιστινιακού λαού» τονίζει στην επιστολή του προς τον Μπαν Κι Μουν.