Νέος σεισμός στη Ζάκυνθο

Σεισμός: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της…

«Βαρόμετρο» για την Ελλάδα οι σημερινές αποφάσεις του Eurogroup

Μπορεί το σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες να…

Καιρός: Δείτε ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα (19/11)

Καιρός: Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις,…

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Σεισμός στο Αιγίνιο: Αισθητός και στη Θεσσαλονίκη (pics)

Σεισμός Τώρα: Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4…

Βατικανό: Απίστευτη ταμπέλα έξω από το διαμέρισμα του Πάπα!

Βατικανό: Απίστευτη ταμπέλα έξω από το διαμέρισμα του Πάπα!

Αν κάποιος έχει αμφιβολίες για το πως κρίνει ο πάπας Φραγκίσκος όσους διαρκώς παραπονούνται, η απάντηση είναι πλέον αναρτημένη στην πόρτα του λιτού διαμερίσματός του στο Βατικανό: «Μη Γκρινιάζετε».

Η σαφής οδηγία είναι γραμμένη στα ιταλικά με λευκά και κόκκινα γράμματα και αναφέρει ότι «οι παραβάτες πάσχουν από ένα σύνδρομο που τους κάνει να αισθάνονται διαρκώς θύματα και ως αποτέλεσμα χάνουν την αίσθηση του χιούμορ τους και την ικανότητά τους να λύνουν τα προβλήματά τους».

Μια φωτογραφία από την ταμπέλα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Vatican Insider και η εμφάνισή της στην πόρτα της παπικής κατοικίας επιβεβαιώθηκε στο Reuters από τον εκδότη του εντύπου Αντρέα Τορνιέλι, έναν συγγραφέα ο οποίος είναι κοντά στον ποντίφικα και του έχει πάρει πολλές φορές συνέντευξη.

Μάλιστα την ταμπέλα κοσμεί το διεθνές σύμβολο για την λέξη «όχι»: μια κάθετη γραμμή μέσα σε έναν κύκλο. Όπως προστίθεται σε αυτήν: «Η τιμωρία διπλασιάζεται αν η παράβαση λάβει χώρα ενώπιον παιδιών. Για να βγάλετε ό,τι καλύτερο από τον εαυτό σας, επικεντρωθείτε στις δυνατότητές σας και όχι στα όριά σας».

Και καταλήγει: «Σταματείστε να παραπονιέστε και κάντε βήματα για την αυτοβελτίωσή σας». Την ταμπέλα δώρισε πρόσφατα στον πάπα ο ιταλός ψυχολόγος και συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης Σάλβο Νόε. Ο Φραγκίσκος υποσχέθηκε στον Νόε ότι θα το αναρτήσει στο γραφείο του για πλάκα. Ο πάπας δέχεται συχνά παράπονα στο Βατικανό μετά την εκλογή του το 2013.

Ένα πρόσφατο περιστατικό έγινε με τον γερμανό καρδινάλιο Γκέρχαρντ Μίλερ, τον οποίο ο πάπας απομάκρυνε τον περασμένο μήνα από την θέση του επικεφαλής του Εκκλησιάσματος για το Δόγμα της Πίστης στο τέλος της πενταετούς θητείας του.

Ο Μίλερ, ο οποίος διαφωνεί με τον πάπα σε μια σειρά από ζητήματα, προφανώς περίμενε την αυτόματη ανανέωση της θητείας του. Σε δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα ο Μίλερ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε.