Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος των τζιχαντιστών που ήθελαν να ανατινάξουν αεροπλάνο

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος των τζιχαντιστών που ήθελαν να ανατινάξουν αεροπλάνο

Η αυστραλιανή αστυνομία απήγγειλε σήμερα 3 Αυγούστου σε βάρος δύο ανδρών κατηγορίες για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας σχετικά με τον ρόλο τους σε μια αποτραπείσα «ισλαμικής εμπνεύσεως» συνωμοσία για την κατάρριψη ενός αεροπλάνου.

Οι δύο άνδρες ήταν μεταξύ των τεσσάρων που συνελήφθησαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Σίδνεϊ.

Η τρομοκρατική συνωμοσία υποχρέωσε την υπηρεσία πληροφοριών της Αυστραλίας να αυξήσει σε «πιθανή απειλή» το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις, λαμβάνοντας αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, πριν επαναφέρει σήμερα το επίπεδο στην «ενδεχόμενη απειλή».

Σε βάρος καθενός από τους δύο άνδρες απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για «πράξεις προετοιμασίας ή σχεδιασμού τρομοκρατικής ενέργειας», αναφέρει σε δήλωσή της η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας.

isis australia

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της συνωμοσίας, αλλά θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή (4/7).

Ο στόχος φαίνεται πως ήταν μια εμπορική πτήση από το Σίδνεϊ προς τον Κόλπο, είχε δηλώσει στο Ρόιτερς αμερικανός αξιωματούχος.

Η συνωμοσία μπορεί να περιλάμβανε βόμβα ή δηλητηριώδες αέριο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters