ΚΟΣΜΟΣ

Σφυροκοπείται η Σύρτη

Σφυροκοπείται η Σύρτη
Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης σφυροκοπούν τη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι...

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης σφυροκοπούν τη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, Σύρτη, όπου μαχητές που παραμένουν πιστοί στον πρώην Λίβυο ηγέτη συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του πρακτορείου Ρόιτερς, πυκνός καπνός υψώνεται από την περιοχή, καθώς οι στρατιώτες του Συμβουλίου συγκρούονται με τους κανταφικούς σε μια πλατεία, περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Σύρτης.

Επίσης, ακούγονται ισχυρές εκρήξεις από τους βομβαρδισμούς των ΝΑΤΟικών αεροσκαφών κατά θέσεων των δυνάμεων του Καντάφι. Στη δυτική πλευρά της πόλης, άρματα του Συμβουλίου βάλουν εναντίον στόχων στο κέντρο της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι στην Τρίπολη επικρατεί «αισιοδοξία», ο συντονιστής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στη Λιβύη Πάνος Μουμτζής, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στη Μπάνι Ουάλιντ και στη Σύρτη, δύο από τα τελευταία οχυρά του Καντάφι στη χώρα.

Τέλος, προσέθεσε ότι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη θα σταματήσει στα τέλη Νοεμβρίου, ελπίζοντας ότι «τότε η χώρα θα μπαίνει σε μια καινούρια φάση».