ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Βαρκελώνη: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες – Ήταν μια κόλαση αίματος οι πάντες ούρλιαζαν

Επίθεση Βαρκελώνη: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες – Ήταν μια κόλαση αίματος οι πάντες ούρλιαζαν

Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη και οι νωπές μνήμες από Λονδίνο και Νίκαια «ξύπνησαν» μετά το φρικτό τρομοκρατικό χτύπημα σε πολυσύχναστο δρόμο της Βαρκελώνης, με το λευκό βαν να πέφτει πάνω σε πλήθος κόσμου αφήνοντας πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Οι εικόνες και οι μαρτυρίες από το σημείο όπου πέρασε το βαν του τρόμου πραγματικά συγκλονίζουν.

Πολίτης που διατηρεί γραφείο στο κεντρικό δρόμο Las Ramblas αναφέρει χαρακτηριστικά στο BBC, «κόσμος που βρισκόταν στο γραφείο μου είδε ένα βαν να πέφτει πάνω σε ανθρώπους στη La Ramblas. Είδα τρία με τέσσερα άτομα να είναι πεσμένα στο έδαφος», και συνεχίζει, «υπάρχουν δεκάδες ασθενοφόρα και πάνοπλοι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα στην περιοχή», ανέφερε.

«Ήταν τρομακτικό. Πλήθος κόσμου άρχισε να τρέχει προς το μέρος μας, σε κατάσταση υστερίας, παιδιά ούρλιαζαν, πρώτα απ΄όλα είπαν ότι κάποιος πυροβολήθηκε», λέει κάποιος άλλος, «δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε και χρειάστηκε να τρέξουμε όλοι μακριά, εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν γρήγορα», προσθέτει.

«Μας είπαν να τρέξουμε μακριά, έγινε ένα μικρό ποδοπάτημα καθώς τρέχαμε να ξεφύγουμε», είπε ένας άλλος μάρτυρας.

Πολλοί πολίτες αφήνουν τις δικές τους μαρτυρίες από το twitter, ένας από αυτόύς γράφει δχαρακτηριστικά, «ήμουν στο ποδήλατό μου στα δεξιά της Ράμπλας, όταν ένα μεγάλο βαν άρχισε να κατεβαίνει τον πεζόδρομο... παρασέρνοντας κόσμο... σοκ!».

«Ένα βαν έπεσε πάνω σε ανθρώπους. Ήταν μία κόλαση αίματος», δήλωσε ένας ακόμη μάρτυρας στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3.

Ένας 20χρονος φοιτητής που ζει στη Βαρκελώνη δήλωσε στο BBC: «Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και όλοι άρχισαν να τρέχουν. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, πολλές οικογένειες στο σημείο, είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Βαρκελώνης. Νομίζω ότι αρκετοί χτυπήθηκαν. Ήταν τρομακτικό, απαίσιο».

«Περπατούσα στη Ράμπλας και φαινόταν να έχει μαζευτεί αστυνομία. Ξαφνικά επικράτησε ένα πραγματικό χάος. Κόσμος άρχισε να τρέχει και να ουρλιάζει, να ψάχνει καταφύγιο στα καταστήματα. Ήταν ένα μικρό ποδοπάτημα», ανέφερε άλλος μάρτυρας.

Όπως είπε έτρεξε να βρει καταφύγιο μαζί με δεκάδες άλλους ανθρώπους σε κοντινή εκκλησία. «Κλείδωσαν τις πόρτες γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ο δράστης είχε συλληφθεί. Κλείδωσαν τις πόρτες και είπαν στον κόσμο να περιμένει εδώ».

Ρoή Ειδήσεων