Καλιφόρνια: Δεν έχει τέλος η τραγωδία - Στους 42 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Καλιφόρνια: Δεν έχει τέλος η τραγωδία - Στους 42 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

10.000 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Φρίκη από το φονικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας - 42 οι νεκροί - Περισσότερα από 850.000 στρέμματα δασών, καλλιεργιών και κατοικημένων περιοχών έγιναν παρανάλωμα της φωτιάς

Ο απολογισμός των πυρκαγιών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στη βόρεια Καλιφόρνια από την 9η Οκτωβρίου, οι σημαντικότερες από τις οποίες έχουν τεθεί πλέον υπό έλεγχο, αυξήθηκε στους 42 νεκρούς καθώς βρέθηκε άλλο ένα θύμα, ανακοίνωσε την Τετάρτη(18/10) η υπηρεσία προστασίας των δασών και πυροπροστασίας της Πολιτείας, η Calfire.

Το νέο θύμα βρέθηκε στην κομητεία Σονόμα, διευκρίνισε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

california fire2

Η υπηρεσία ανέφερε ακόμη ότι 10.000 πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση δεκατριών μεγάλων πυρκαγιών. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει τους 11.000 τις προηγούμενες μέρες.

california fire3

Συνολικά κάηκαν πάνω από 850.000 στρέμματα δασών, καλλιεργειών, κατοικημένων περιοχών και άλλων εκτάσεων στην Καλιφόρνια, κυρίως στις οινοπαραγωγικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες.

california fire4

Πάνω από 22.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη μπορέσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αριθμός αισθητά μειωμένος από αυτόν των 75.000 για τον οποίο γινόταν λόγος προ ημερών. «Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και η υψηλότερη υγρασία βοήθησαν τους πυροσβέστες στο έργο τους τη νύχτα», ανέφερε η Calfire κι εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «οι μετεωρολογικές συνθήκες της εβδομάδας θα συμβάλουν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων