ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Συναγερμός στις Αρχές - Πούλησαν κατά λάθος σε σούπερ μάρκετ δηλητηριώδες ψάρι

Ιαπωνία: Συναγερμός στις Αρχές - Πούλησαν κατά λάθος σε σούπερ μάρκετ δηλητηριώδες ψάρι

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Gamagori της Ιαπωνίας καθώς δηλητηριώδες ψάρι πουλήθηκε χωρίς να έχουν αφαιρεθεί τα κομμάτια του που περιέχουν το δηλητήριο.

Σούπερ μάρκετ της πόλης πούλησε πέντε πακέτα με ψάρι fugu, χωρίς να έχει αφαιρέσει τα κομμάτια του ψαριού που το περιέχουν.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, τρία πακέτα βρέθηκαν αλλά ακόμα δύο δεν έχουν εντοπιστεί και στην πόλη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση ενημέρωσης των πολιτών για να μην καταναλώσουν το ψάρι.

«Καλούμε τους κατοίκους να αποφύγουν να καταναλώσουν fugu» δήλωσε αξιωματούχος της δημοτικής αρχής στο Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με το BBC. Η πόλη έχει τεθεί σε συναγερμό με το μήνυμα να μεταδίδεται από μεγάφωνα, σύμφωνα με το BBC.

Το fugu τρώγεται ωμό σε σασίμι ή μαγειρεμένο σε σούπα. Στα συκώτια, το δέρμα και τις ωοθήκες του περιέχει τη θανατηφόρα ουσία τετροδοτοξίνη και για την προετοιμασία του απαιτείται ειδική άδεια και εκπαίδευση. Μάλιστα, δεν υπάρχει αντίδοτο για το δηλητήριό του.

Η ουσία προσβάλλει το νευρικό σύστημα και η δηλητηρίαση χαρακτηρίζεται «γρήγορη και βίαιη». Προκαλεί απώλεια αίσθησης γύρω από το στόμα, στη συνέχεια παράλυση και τελικά θάνατο.

Πηγή φωτογραφίας: Guardian

Σχετικές ειδήσεις