Γαλλία: «Πόλεμος» για την περιουσία του Τζόνι Χαλιντέι

Γαλλία: «Πόλεμος» για την περιουσία του Τζόνι Χαλιντέι

Σε μήλο της έριδος εξελίσσεται η διαθήκη του Γάλλου τραγουδιστή, Τζόνι Χαλιντέι, εξαιτίας της απόφασης του εκλιπόντα να αφήσει ως κληρονομιά το σύνολο των πνευματικών του δικαιωμάτων στη σύζυγό του, Λετισιά.

Δύο από τα παιδιά του ρόκερ, ο 51 ετών Νταβίντ Χαλιντέι και η 34χρονη Λορά Σμετ θα προσβάλουν τη διαθήκη του πατέρα τους, με την οποία αφήνει το σύνολο της περιουσίας του και το σύνολο των πνευματικών του δικαιωμάτων αποκλειστικά στη σύζυγό του, την Λετισιά.

Η Λορά Σμετ και ο αδερφός της ζήτησαν από τους δικηγόρους τους να «προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες» για να προσβάλουν τη διαθήκη του πατέρα τους Ζαν-Φιλίπ-Λεό Σμετ. 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι συγκεκριμένες διατάξεις της διαθήκης «παραβιάζουν εμφανώς τις απαιτήσεις του γαλλικού δικαίου».

«Η διαθήκη αυτή προβλέπει επίσης ότι σε περίπτωση θανάτου της συζύγου, το σύνολο της περιουσίας και των δικαιωμάτων του Ζαν-Φιλίπ Σμετ θα μοιραστεί κατά ίσα μέρη αποκλειστικά στις δύο κόρες τους, Τζέιντ και Τζόι.

Αν ήταν έτσι, ο πατέρας της Λορά δεν θα της είχε αφήσει τίποτε: ούτε περιουσιακό στοιχείο, ούτε δικαιώματα επί του καλλιτεχνικού του έργου, ούτε ενθύμιο --μια κιθάρα, μια μηχανή και ούτε καν το εξώφυλλο του δίσκου με το τραγούδι Laura που της αφιέρωσε», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. 

Ο μεγαλύτερος σταρ της γαλλικής ροκ πέθανε σε ηλικία 74 ετών στις 6 Δεκεμβρίου 2017 από επιπλοκές του καρκίνου. Ήταν παντρεμένος επί 21 χρόνια με τη Λετισιά. Ο Τζόνι Χαλιντέι απέκτησε τέσσερα παιδιά: ο Νταβίντ είναι ο πρωτότοκος, από τον γάμο του με τη Σιλβί Βαρτάν, η Λορά Σμετ είναι ο καρπός της σχέσης του με τη Ναταλί Μπάιγ, οι δύο μικρότερες κόρες του -η 13χρονη Τζέιντ και η 9χρονη Τζόι- υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου γάμου του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.