Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: «Δεν θα συνεργαστούμε με καμία επιτροπή έρευνας»

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: «Δεν θα συνεργαστούμε με καμία επιτροπή έρευνας»

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο έρευνας για τις συγκρούσεις στη Γάζα όπως δήλωσε χθες (1/4) στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Παρόλες τις διεθνείς εκκλήσεις,το Ισραήλ αρνήθηκε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατο 16 Παλαιστινίων από πυρά του ισραηλινού στρατού την Παρασκευή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Αβογκντορ Λίμπερμαν χαρακτήρισε σήμερα «υποκριτικές» τις εκκλήσεις για την πραγματοποίηση έρευνας.

«Δεν θα υπάρξει επιτροπή έρευνας», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Αμύνης. «Δεν υπάρξει τίποτε τέτοιο εδώ, δεν θα συνεργασθούμε με καμία επιτροπή έρευνας» πρόσθεσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησαν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη χρήση πραγματικών πυρών από τον ισραηλινό στρατό κατά Παλαιστινίων η παρουσία των οποίων δεν συνιστούσε απειλή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλόκαραν χθες το βράδυ σχέδιο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, την πρόληψη κάθε επιπλέον κλιμάκωσης και τη διεξαγωγή έρευνας για τις συγκρούσεις της Παρασκευής.