ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στέλνει την Εθνοφρουρά στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Τραμπ στέλνει την Εθνοφρουρά στα σύνορα με το Μεξικό

Απόφαση με την οποία θα διατάζει την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς για να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων με το Μεξικό αναμένεται να υπογράψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλιας Κίρστεν Νίλσεν.

«Ο πρόεδρος έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να συνεργαστούν με τους κυβερνήτες για την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στα νοτιοδυτικά σύνορα», προκειμένου να βοηθήσουν την ομοσπονδιακή υπηρεσία Φρούρησης των Συνόρων, ανέφερε η υπουργός.

Η Νίλσεν εξήγησε επίσης ότι τα μέλη της Εθνοφρουράς θα έχουν μόνο υποστηρικτικό ρόλο στις επιχειρήσεις των συνοριοφυλάκων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ανάπτυξή τους θα ξεκινήσει άμεσα, ακόμα και το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης, ώρα Ελλάδας). Πρόσθεσε, δε, ότι σκοπεύει να μιλήσει σήμερα με τους κυβερνήτες των Πολιτειών που συνορεύουν με το Μεξικό.

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και ότι η ίδια είναι αισιόδοξη ότι θα ψηφιστεί από το Κογκρέσο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων