ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με το θάνατο δύο ποδηλατών που εντοπίστηκαν σε χαράδρα (Pics+Vid)

Μυστήριο με το θάνατο δύο ποδηλατών που εντοπίστηκαν σε χαράδρα (Pics+Vid)

Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν σε χαράδρα στην Πολιτεία Τσιάπας δύο πτώματα, που θεωρούν πως ανήκουν σε δύο ποδηλάτες, έναν Γερμανό κι έναν Πολωνό, που είχαν εξαφανιστεί και αγνοούνταν για μέρες, γνωστοποίησε η εισαγγελία την Παρασκευή 4 Μαΐου.

Η υπόθεση των αρχών είναι πως οι δύο άνδρες, που ταξίδευαν μαζί με τα ποδήλατά τους, «έπεσαν στη χαράδρα» όταν «έχασαν τον έλεγχο» των ποδηλάτων τους, καθώς κινούνταν στον δρόμο που συνδέει το Σαν Κριστόμπαλ με το Οκοσίνγκο, στην Τσιάπας, δήλωσε ο εισαγγελέας της περιφέρειας Σέλβα, ο Αρτούρο Λιεβάνο Φλόρες, στο Radio Formula.

Στη συγκεκριμένη περιοχή «γίνονται πολλά ατυχήματα» καθώς πρόκειται για «έναν πολύ στενό δρόμο, στο χείλος μιας βαθιάς χαράδρας, περίπου 200 μέτρων. Το να κινείσαι με ποδήλατο σε αυτή την τοποθεσία είναι πολύ επικίνδυνο», εξήγησε ο εισαγγελέας.

43638144 403

Τα δύο θύματα πιστεύεται πως ήταν ένας Πολωνός, ο Ξιστόφ Σμιελέφσκι, κι ένας Γερμανός, ο Χόλγκερ Χάγκενμπους, γνωστοί επειδή έκαναν ταξίδια σε όλον τον κόσμο με τα ποδήλατά τους.

Η πρώτη σορός που βρέθηκε στη χαράδρα εκτιμάται πως ανήκει στον πολωνό ποδηλάτη. Η δεύτερη σορός ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που είχε στείλει σε επικοινωνία της με τις μεξικανικές αρχές η γερμανική πρεσβεία, ανέφερε ο εισαγγελέας.

Οι μεξικανικές αρχές θα κάνουν εξετάσεις γενετικού υλικού για να αναγνωριστούν επίσημα τα πτώματα.

Το πρώτο πτώμα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Σύμφωνα με έναν ιατροδικαστικό, φέρει πολλαπλά κατάγματα στο σώμα και στο κεφάλι, αλλά όχι τραύματα ή κακώσεις που να υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία.

Η είδηση της εξαφάνισης του Γερμανού ποδηλάτη διαδόθηκε μέσω Facebook την 29η Απριλίου, αφού ο αδελφός του απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προκειμένου να βρεθεί και μεταφόρτωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατη φωτογραφία του άνδρα ψηλού αναστήματος που είχε μακριά ξανθιά γενειάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις