ΚΟΣΜΟΣ

Τι απέγινε το «αγόρι με τα παγωμένα μαλλιά»

Τι απέγινε το «αγόρι με τα παγωμένα μαλλιά»

Ο Γουάνγκ Φουμάν είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός τον Ιανουάριο από την φωτογραφία του με τα παγωμένα μαλλιά.

Περπατούσε κάθε μέρα επί μία ώρα στους -9 για το σχολείο του

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκάλεσαν οι εικόνες ενός οκτάχρονου παιδιού απο την Κίνα,ο οποίος καθημερινά για να φτάσει στο σχολείο του έκανε απόσταση 4,5 χιλιομέτρων και διάρκειας μίας και πλέον ώρας πεζός.

Ωστόσο φαίνεται πως η δημοσιότητα που πήρε το θέμα, έκανε καλό στον Γουάνγκ Φουμάν καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον βρίσκεται σε έναν ανακαινισμένο κοιτώνα του σχολείου και διαμένει εκεί.

Συγκεκριμένα, ο 8χρονος μαθητής της τρίτης δημοτικού έγινε διάσημος τον περασμένο Ιανουάριο όταν στο Διαδίκτυο εμφανίστηκε μία φωτογραφία του την ώρα που έμπαινε στην τάξη του φορώντας μόνο ένα λεπτό σακάκι, με καλυμμένα από το χιόνι τα μάτια, τα φρύδια, τα χείλη και τα μαλλιά, ενώ τα μάγουλά του ήταν κατακόκκινα.

Ο Γουάνγκ, παιδί εσωτερικών μεταναστών που δουλεύουν σε μεγάλη πόλη, ζούσε μέχρι πρότινος με την αδελφή του και τη γιαγιά του σε απομονωμένη αγροτική περιοχή.

Κάθε μέρα, λοιπόν, ήταν υποχρεωμένος με την αδελφή του να διασχίζουν 4 χλμ κατά μήκος ενός ορεινού μονοπατιού για να φθάσουν στο δημοτικό σχολείο Ζουανσανμπάο, σε υψόμετρο 2.850 μέτρων στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν.

Ο Γουάνγκ δεν ήταν το μοναδικό παιδί που αναγκαζόταν να περπατήσει χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο όπου φοιτούν 141 μαθητές,καθώς πολλοί από αυτούς ζουν σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων.

Ετσι, λοιπόν, από τον Ιανουάριο οι νομαρχιακές αρχές συγκέντρωσαν 800.000 γιουάν (περίπου 125.000 δολάρια) για να ανακαινίσουν σχολεία, όπως αυτό που πηγαίνει ο Γουάνγκ. Με τα χρήματα ανακαινίσθηκαν σχολικά κτίρια, κοιτώνες και τραπεζαρίες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις