ΚΟΣΜΟΣ

Μογκερίνι: Όλα τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου στηρίζουν τη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων

Μογκερίνι: Όλα τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου στηρίζουν τη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων

«Τα πολιτικά μηνύματα της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό των Σκοπίων είναι ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας», δήλωσε από τις Βρυξέλλες η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας,Φεντερίκα Μογκερίνι.

Κληθείσα να σχολιάσει τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, η κα. Μογκερίνι απάντησε ότι η ΕΕ καλωσόρισε αμέσως αυτό το «ιστορικό βήμα».

Πρόσθεσε, επίσης, πως «η ΕΕ θα συνεχίσει να συνοδεύει και να υποστηρίζει την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, όπως συνόδευσε και υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης, από την αρχή».

Η ίδια σημείωσε ότι, όταν ανακοίνωσε τα νέα την Τετάρτη, στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, υπήρξε υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα, κάτι το οποίο εκτίμησε ότι αντανακλά το γενικό αίσθημα σε όλες τις πολιτικές οικογένειες στην Ευρώπη.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι αρνήθηκε, ωστόσο, να σχολιάσει τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν τόσο από την Αθήνα, όσο και τα Σκόπια και κατέληξε λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση, τα μηνύματα που έλαβε την Τετάρτη, από το Στρασβούργο, είναι να συνεχιστεί το έργο ως την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας.

Όπως εξάλλου έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο λογαριασμό του στο Twitter, την Τετάρτη, «η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου υποδέχεται με θερμό χειροκρότημα, απ' όλες τις πτέρυγες, την ανακοίνωσή μου για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ», επισυνάπτοντας σχετικό βίντεο:

Πηγή: Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων