ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Ερντογάν: Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Ερντογάν: Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Ερντογάν με επίκεντρο τη Συρία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διατύπωσε σήμερα την ελπίδα ότι «ο διάλογος με την Τουρκία θα ενισχυθεί περαιτέρω, ιδίως στο θέμα της Συρίας», κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «επανέλαβε τη δέσμευσή του στον πολιτικό διάλογο και τους ιστορικούς δεσμούς της Γαλλίας με την Τουρκία», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

«Υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, στις περιφερειακές κρίσεις και τα μεταναστευτικά ζητήματα υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην υποδοχή των Σύρων προσφύγων» συμπλήρωσε η γαλλική προεδρία.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε ο διάλογος με την Τουρκία να ενισχυθεί περαιτέρω, ιδίως στο θέμα της Συρίας, προκειμένου να επιτευχθεί η σταθερότητα, η προστασία των άμαχων και η δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για αξιόπιστη πολιτική διαδικασία» καταλήγει το δελτίο τύπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις