ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Η στιγμή που ο φονικός σεισμός 6,1 βαθμών χτυπά την Οσάκα (vids+pics)

Ιαπωνία: Η στιγμή που ο φονικός σεισμός 6,1 βαθμών χτυπά την Οσάκα (vids+pics)

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι εννιά ετών, και τουλάχιστον 200 άλλοι τραυματίστηκαν από το σεισμό 6,1 βαθμών που έπληξε την Οσάκα - τη δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Ιαπωνίας - και περιοχές γύρω από αυτήν το πρωί της Δευτέρας.

Ο σεισμός έπληξε την Οσάκα, λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί (02:00 ώρα Ελλάδας), σε ώρα μεγάλης κίνησης. Δρομολόγια τρένων σταμάτησαν, διακόπηκε η λειτουργία πολλών εργοστασίων, αλλά και η ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 170.000 νοικοκυριά, ενώ καταστράφηκαν σωλήνες του δικτύου υδροδότησης.

Τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν πάνω τους συντρίμμια από τοίχους, ονομαζόταν Ρίνα Μιγιάκε (9 ετών) και Μινόρου Γιασουί (80 ετών). Ένας δεύτερος άνδρας, ο Μοτοτσίκα Γκοτό, 85 ετών, σκοτώθηκε όταν η βιβλιοθήκη του σπιτιού του έπεσε πάνω του.
Αν και το μέγεθος του σεισμού δεν θεωρείται ασυνήθιστο για την περιοχή, δημιούργησε τεράστια προβλήματα, καθώς το εστιακό βάθος ήταν μόλις 13 χιλιομέτρων.

Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι προειδοποιούν πάντως για ισχυρούς μετασεισμούς, καλώντας τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να μένουν μακριά από επικίνδυνα μέρη.

Σχετικές ειδήσεις