ΚΟΣΜΟΣ

Το ελληνικό χάος στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ

Το ελληνικό χάος στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ

Ελληνικές λέξεις «κοσμούν» σήμερα τα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ.

Οι γαλλικές εφημερίδες «Liberation» και «La Tribune», σχολιάζουν με ελληνικές λέξεις, όλα όσα προκάλεσε στις αγορές η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ενώ την ίδια ώρα, η «Le Figaro» επιτίθεται στον έλληνα πρωθυπουργό θεωρώντας τον ως τον «άνθρωπο που απειλεί το ευρώ».

Με τον ελληνικό τίτλο «Χάος» γραμμένο στα ελληνικά, με κεφαλαία γράμματα, κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική εφημερίδα Liberation.
«Η Αθήνα παίζει κορώνα γράμματα το ευρώ», τρελαίνει τις αγορές και κολλάει την Ευρώπη στον τοίχο, αναφέρει η εφημερίδα.

H La Tribune γράφει στα ελληνικά «Κραχ!» με φόντο χρηματιστήριο. Με τον τρόπο αυτό σχολιάζει την αντίδραση των αγορών στην απόφαση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα επί του σχεδίου των Βρυξελλών.

Η «Le Figaro» από την πλευρά της, εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, γράφοντας: «Παπανδρέου, ο άνθρωπος που θέτει σε κίνδυνο το ευρώ».

Ανάλογο ρεπορτάζ έχει η «Le Monde»: «Ελληνικό δημοψήφισμα: η Ευρωζώνη σε αναταραχή» είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας, η οποία αναφέρεται και στη στήριξη του δημοψηφίσματος από το υπουργικό συμβούλιο.

«Η ελληνική κυβέρνηση ταλαντεύεται στο χείλος της κατάρρευσης μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για δημοψήφισμα» γράφει η βρετανική «The Guardian».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι Γαλλία και Γερμανία «παλεύουν» για να σώσουν το κοινό νόμισμα, καθώς η Ευρώπη βυθίζεται στην αναταραχή, μέρες μετά τη συμφωνία διάσωσης.

«Αγώνας δρόμου» των ευρωπαίων γυναικών να σώσουν την Ευρωζώνη, αναφέρουν οι «Financial Times», μιλώντας για την Σύνοδο Κορυφής των G20 και τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου σε αυτήν.«Η λιτότητα δοκιμάζεται, καθώς οι Έλληνες αμφισβητούν τους δεσμούς τους με το ευρώ» γράφουν οι «New York Times».

«Ο Αριστοτέλης θα ήταν περήφανος!». Με αυτή τη φράση αρχίζει το άρθρο του Brett Arends στο MarketWatch και συνεχίζει λέγοντας ότι οι Έλληνες προχώρησαν ένα βήμα πέρα από το θεατρικό κατεστημένο της αρχαιότητας. Αφήστε, λέει ο Arends, τους επενδυτές και όσους ευθύνονται για την κρίση να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και εγγυηθείτε ασφάλεια στους καταθέτες.
Οι υπόλοιποι, ας φάνε μπακλαβά!

Διαβάστε επίσης:

The Telegraph: «Είναι τρελός ο Γιώργος»

«ΧΑΟΣ» λόγω Ελλάδας λέει η Liberation