ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηρό μήνυμα Μοσκοβισί: Οικονομικές κυρώσεις σε όσες χώρες της ΕΕ δεν δέχονται πρόσφυγες

Αυστηρό μήνυμα Μοσκοβισί: Οικονομικές κυρώσεις σε όσες χώρες της ΕΕ δεν δέχονται πρόσφυγες

Πιερ Μοσκοβισί | Προσφυγικό: Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στις χώρες του Βίζενγκραντ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, και μιλώντας για το προσφυγικό τάχθηκε υπέρ της επιβολής οικονομικών κυρώσεων στα κράτη - μέλη της Ε.Ε. που αρνούνται την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών επί των εδαφών τους.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik, ο κ. Μοσκοβισί στηρίζει ουσιαστικά την πρόταση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος το Σάββατο (23/06/2018) είχε δηλώσει: «Δεν μπορούμε να έχουμε χώρες που ωφελούνται μαζικά από την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μαζικά εκφράζουν τον εθνικό εγωισμό τους όταν πρόκειται για μεταναστευτικά ζητήματα».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την παραπάνω πρόταση, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV: «Μάλλον τη στηρίζω».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η τρέχουσα κρίση είναι περισσότερο πολιτική παρά μεταναστευτική. «Η πιο οξεία μεταναστευτική κρίση είναι πίσω μας. Το 2015 περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ήρθαν στην ήπειρό μας και ζήτησαν άσυλο. Κυρίως ήρθαν στην Ελλάδα από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν», εξήγησε ο Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη άρχισε να μειώνεται από το 2016. Το 2016 περίπου 369.000 μετανάστες ήρθαν στην Ευρώπη, ενώ το 2017 ο αριθμός μειώθηκε σε περίπου 140.000 ανθρώπους.

«Από την αρχή του έτους 28.000 μετανάστες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει στην Ευρώπη», ανέφερε, εξάλλου, ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και Sputnik