ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Επιτέλους δικαιώθηκα!

Τραμπ: Επιτέλους δικαιώθηκα!

Νίκη για τους Αμερικανούς και "δικαίωση" για την πολιτική που ακολουθεί ο ίδιος χαρακτήρισε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επικύρωσε το αντιμεταναστευτικό διάταγμά του με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ στους πολίτες έξι χωρών – στην πλειονότητά τους μουσουλμανικών.

"Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνιστά μια τεράστια νίκη για τον αμερικανικό λαό και το Σύνταγμα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του. "Η απόφαση αυτή είναι επίσης μια ώρα πλήρους δικαίωσης μετά από πολλούς μήνες υστερικών σχολιασμών από τα μέσα ενημέρωσης και τους Δημοκρατικούς πολιτικούς οι οποίοι αρνούνται να κάνουν αυτό που χρειάζεται για να ασφαλίσουν τα σύνορά μας και τη χώρα μας", πρόσθεσε.

"Όσο θα είμαι πρόεδρος, θα υπερασπίζομαι την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού και θα αγωνιστώ για ένα μεταναστευτικό σύστημα που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ και των πολιτών τους", υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε αντιδράσει αρχικά μέσω του Twitter, με ένα μήνυμα που έγραφε: "Το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνει την ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ. Wow".

Πηγή: Cnn.gr