ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένει πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στα διεθνή Μέσα

Παραμένει πρωτοσέλιδο η Ελλάδα στα διεθνή Μέσα

Στις διαβουλεύσεις μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας επικεντρώνονται σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Η Ελλάδα περιμένει το νέο της πρωθυπουργό» είναι ο τίτλος του CNN. Το αμερικανικό δίκτυο επισημαίνει ότι παρά τη συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας, το πολιτικό σύστημα είναι ανέτοιμο στο να οδηγήσει τη χώρα στον 21ο αιώνα».

Οι New York Times προβάλλουν ως κομβική ημερομηνία τη σημερινή ημέρα για να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδας.

«Η σκληρή γραμμή της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα είχε στόχο να στείλει ηχηρό μήνυμα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι πρέπει να προχωρήσει σε οδυνηρές μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Ιταλία να ξεπεράσει την οικονομική κρίση» σημειώνει η εφημερίδα Washington Post.

«Οι αρχηγοί των ελληνικών πολιτικών κομμάτων αγωνίζονται να συμφωνήσουν για τον νέο πρωθυπουργό» μεταδίδει το Reuters, σημειώνοντας πως η «απογοήτευση των Βρυξελλών ήταν εμφανής» για το αδιέξοδο στις συνομιλίες Παπανδρέου-Σαμαρά.

«Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Ν.Διαμαντούρος θεωρούνται υποψήφιοι για τη θέση του πρωθυπουργού» μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο πηγές από την Αθήνα.

Το πρακτορείο Bloomberg επικεντρώνεται στις εγγυήσεις που ζητάνε οι Ευρωπαίοι από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα για να απελευθερώσουν τη δόση του δανείου και μιλάει για «πολιτικά δράματα σε Ελλάδα και Ιταλία.

Στο όνομα του νέου πρωθυπουργού εστιάζουν τα περισσότερα γερμανικά μέσα ενώ επικρατέστερος θεωρείται ο Λουκάς Παπαδήμος.

Η Welt Online γράφει για τον κ. Παπαδήμο ότι «η υποψηφιότητά του ταιριάζει απόλυτα στους καιρούς καθώς στις Βρυξέλλες τον γνωρίζουν πολύ καλύτερα από ότι στην ίδια του την πατρίδα.

«Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή φρουράς» είναι ο τίτλος του Spiegel ενώ αναφέρει ότι σήμερα θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση – έκπληξη με επικρατέστερο πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να παραιτηθεί για να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας ενδέχεται να συμβάλει καθοριστικά ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας αναφέρει η αυστραλιανή εφημερίδα «The Age».