ΚΟΣΜΟΣ

Βαρέθηκαν να περιμένουν και τα ξένα Μέσα

Βαρέθηκαν να περιμένουν και τα ξένα Μέσα

Το πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται στην Ελλάδα βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

«Μια ακόμη πράξη του απίστευτου πολιτικού δράματος που ζει η Ελλάδα» γράφει το βρετανικό δίκτυο BBC κάνοντας λόγο για «αδιέξοδο στις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας».

«Σε μια ημέρα παράξενη και χαώδη ακόμη και για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, ο Παπανδρέου διόρισε το διάδοχό του και πήγε να συναντήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά μόνο για να τον πληροφορήσει ότι, εν τέλει, δεν υπάρχει διάδοχος εξ αιτίας της βεντέτας μεταξύ των στελεχών των πολιτικών κομμάτων», γράφει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του Reuters.

Παρόλο που εχθές το βράδυ ο Παπανδρέου μέσω τηλεοπτικού του διαγγέλματος είπε το δικό του αντίο στον ελληνικό λαό, ευχαριστώντας τον για τη στήριξή του στα δύσκολα που περνάει η χώρα, τελικά δεν ανακοίνωσε ούτε την παραίτησή του, ούτε και το όνομα του νέου πρωθυπουργού επισημαίνουν οι New York Times.

«Ελλάδα: ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου αργεί να κατονομαστεί» είναι ο τίτλος της Γαλλικής «Le Monde».

«Μια παραίτηση, αλλά κανένας διορισμός στην Ελλάδα», γράφει από την πλευρά της η Liberation.

«Γι' άλλη μια φορά, τα μεγάλα ελληνικά κόμματα δεν συμφώνησαν σε νέο πρωθυπουργό, γι' άλλη μια ακόμη φορά αναλώθηκαν σε λογομαχίες που πληγώνουν διαρκώς την αξιοπιστία της Ελλάδας» επισημαίνει η γερμανική «Sueddeutsche Zeitung».

«Ούτε παραίτηση, ούτε νέος πρωθυπουργός» είναι ο τίτλος του CNN.