ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπερτυφώνας Μανγκούτ σαρώνει Φιλιππίνες και Ταϊβάν - Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί (pics&vid)

Ο υπερτυφώνας Μανγκούτ σαρώνει Φιλιππίνες και Ταϊβάν - Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί (pics&vid)

Την ώρα πουοτυφώνας Φλόρενς «σφυροκοπά» τις ΗΠΑ, ο Μανγκούτ πλήττει Φιλιππίνες και Ταϊβάν.

Ο σφοδρότερος υπερτυφώνας της φετινής χρονιάς, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στις Φιλιππίνες καθώς και σε έναν στην Ταϊβάν, όπου μια γυναίκα παρασύρθηκε από την τρικυμιώδη θάλασσα.

Δύο γυναίκες βρέθηκαν θαμμένες κάτω από τη λάσπη, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από μια κατολίσθηση εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που προκαλεί ο Μανγκούτ, ο οποίος έπληξε τη νύκτα τις Φιλιππίνες. Προκάλεσε πτώσεις δένδρων, σήκωσε στέγες και ήταν η αιτία να σημειωθούν διακοπές της ηλεκτροδότησης στη Λουζόν, το κύριο νησί του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων.

Στην περιοχή που έπληξε ο τυφώνας κατοικούν περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι, μεγάλος αριθμός των οποίων σε πρόχειρες κατοικίες.

Μετά το πέρασμα του Μανγκούτ, ο οποίος κατευθύνεται πλέον προς τις πυκνοκατοικημένες ζώνες της νότιας Κίνας, οι φιλιππινέζοι διασώστες αναπτύχθηκαν στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Οι άνεμοι έπνεαν κατά τόπους με ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.

«Πιστεύουμε πως έχουν σημειωθεί πολλές ζημιές», δήλωσε η εθνική γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βιρτζίνια Ορόγκο.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Οι Φιλιππίνες πλήττονται κάθε χρόνο από περίπου είκοσι τυφώνες που προκαλούν εκατοντάδες νεκρούς και επιδεινώνουν τη φτώχεια.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις βόρειες παραλιακές περιοχές της χώρας λόγω των κινδύνων για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

«Απ' όλους τους φετινούς τυφώνες, αυτός εδώ (ο Μανγκούτ) είναι ο ισχυρότερος, οι άνεμοι που τον συνοδεύουν είναι οι σφοδρότεροι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χιρόσι Ισιχάρα της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Θέλετε μισθό 1.380 ευρώ το μήνα; Κάντε αίτηση τώρα - Αφορά σε 1.000 ανέργους

Κακός χαμός στην Τουρκία: Η τουρκική οικονομία καταρρέει και ο Ερντογάν πήρε «ιπτάμενο παλάτι»