Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτιά καίει την Ηλεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρας…

Προσοχή! Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να διεκδικήσετε αναδρομικά την 13η και 14η σύνταξη

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης…

Νέο συγκλονιστικό βίντεο: Οι τελευταίες στιγμές του Κασόγκι πριν την άγρια δολοφονία του

Ένα νέο βίντεο κάνει το γύρο του…

Ο «Ορέστης» σφυροκοπά την Ελλάδα με 30.000 κεραυνούς

Περισσότεροι από 30.000 κεραυνούς έχουν καταγραφεί μέχρι…

Αντίστροφη μέτρηση για το «μαύρο» στο MEGA: Ως πότε θα εκπέμπει σήμα;

Κλείνει οριστικά ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA μέσα…

Σκοπιανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ στα σύνορα με την Ελλάδα

Σκοπιανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ στα σύνορα με την Ελλάδα

Προειδοποιητικές βολές στον αέρα, προκειμένου να αναγκάσει μετανάστες να επιστρέψουν σε ελληνικό έδαφος, έριξε περίπολος Σκοπιανών στρατιωτών κοντά στα σύνορα - Ένας μετανάστης συνελήφθη, ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν και συνέχισαν την πορεία τους.

 

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στα ελληνοσκοπιανά σύνορα το πρωί της Τετάρτης (10/10), όταν Σκοπιανοί συνοροφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον μεταναστών, που επιχείρησαν να περάσουν στην επικράτεια της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA, μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα από την περιοχή της Γευγελής, με αποτέλεσμα Σκοπιανοί στρατιώτες να ρίξουν προειδοποιητικές βολές στον αέρα για εκφοβισμό.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως οι μετανάστες δεν πτοήθηκαν, συνεχίζοντας την πορεία τους, εκτός από έναν που συνελήφθη και θα επιστραφεί μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών στην Ελλάδα.

Το σοβαρό αυτό περιστατικό σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο κοντά στο χωριό Gengelija Moin, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

«Η περίπολος προειδοποίησε όπως προβλέπεται τους μετανάστες να σταματήσουν και μάλιστα το έκανε αρκετές φορές. Παρ΄ όλα αυτά, οι μετανάστες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις. Οι άντρες της περιπόλου πυροβόλησαν αρκετές φορές στον αέρα, προκειμένου να διακόψουν την πορεία των μεταναστών και να επιστρέψουν στην ελληνική επικράτεια. Ένα άτομο που σταμάτησε, συνελήφθη και οδηγήθηκε σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών για ανάκριση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στα Σκόπια.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορά τους με την Ελλάδα για τους μετανάστες, ενώ περίπολοι του στρατού ελέγχουν κατά μήκος τα σύνορα, σε συνεργασία με τους συνοροφύλακες.