Εκτροχιάστηκε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λιανοκλάδι – Αθήνα

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λιανοκλάδι…

Επίδομα ενοικίου 2019: Ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν

 Τα κριτήρια θα είναι κοινά για όλους…

Νέες αποκαλύψεις για το διεθνές καρτέλ ναρκωτικών: Ποιος ο ρόλος των Ελλήνων

Τα ταξίδια στο Εκουαδόρ και όλες τις…

Black Friday 2018: Ποια καταστήματα συμμετέχουν - Συμβουλές για αγορές με μεγάλες εκπτώσεις

Τι πρέπει να ξέρετε λίγο πριν από…

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Πότε θα εισπράξουν οι δικαιούχοι την 5η δόση

Θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι θα έχουν υποβάλλει…

Το μήνυμα του Ντιμιτρόφ στον Κοτζιά μετά την παραίτηση: Φίλε Νίκο, καλή επιτυχία

Το μήνυμα του Ντιμιτρόφ στον Κοτζιά μετά την παραίτηση: Φίλε Νίκο, καλή επιτυχία

Καλή επιτυχία ευχήθηκε στον «φίλο» του Νίκο Κοτζιά ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, μία μέρα, μετά την παραίτησή του Έλληνα υπουργού. Παράλληλα, διαβεβαίωσε την προσήλωσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Υπό την ηγεσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά, μοιραστήκαμε μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων γίναμε πραγματικοί φίλοι. Σε ένα και μόνο έτος, καταφέραμε να επιτύχουμε κάτι που τα τελευταία 27 χρόνια θεωρούνταν αδύνατο – φέραμε τις χώρες μας πιο κοντά και υπογράψαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, διαμορφώνοντας έτσι μία γέφυρα φιλίας και αποδεικνύοντας πως η περιοχή μας είναι ικανή να λύσει τις διαφορές της».

Αυτό αναφέρει ο Ντιμιτρόφ στο «αποχαιρετιστήριο» μήνυμά του προς τον πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ και, παράλληλα, του εύχεται κάθε επιτυχία για το μέλλον. «Νίκο, από τα βάθη της καρδιάς μου, σου εύχομαι υγεία και επιτυχία σε όλα τα μελλοντικά σου σχέδια», σημειώνει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το MIA.

«Εμείς, από πλευράς μας, θα διατηρήσουμε την ισχυρή δέσμευσή μας για την ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας, εργαζόμενοι στενά με όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις στην Αθήνα και τα Σκόπια», συμπληρώνει η ανακοίνωση του Ντιμιτρόφ.