ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές πλημμύρες στην Ιορδανία: Εφτά νεκροί και πέντε αγνοούμενοι (vid)

Φονικές πλημμύρες στην Ιορδανία: Εφτά νεκροί και πέντε αγνοούμενοι (vid)

Οι Αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα

Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ιορδανία, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο 21 ανθρώπων, κυρίως μικρών παιδιών, από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, άλλοι πέντε άνθρωποι αγνοούνται. Οι Αρχές απομάκρυναν 3.762 τουρίστες, από τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας.

Από τη συνεχή βροχόπτωση στην περιοχή Ντάμπαα, στα νότια του Αμάν, έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιουμάνα Γκουναϊμάτ.

iordania1

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο γυναίκες και ένα μικρό κορίτσι. Η εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες που κατοικούν κοντά σε ρέματα, σε γέφυρες και σε σήραγγες να φύγουν από τα σπίτια τους και να αναζητήσουν αλλού ασφαλές καταφύγιο γιατί αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές απόψε το βράδυ και αύριο, Σάββατο.

Άλλο ένα παιδί σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα νερά στην περιοχή της Μάνταμπα, στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Οι διασώστες αναζητούν άλλους πέντε ανθρώπους που αγνοούνται στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές για να βοηθήσουν τους πολίτες που έχουν αποκλειστεί από τα νερά και να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, τα νερά έφτασαν σε ύψος τα τρία με τέσσερα μέτρα σε ορισμένες ζώνες στην περιοχή της Πέτρας και στην έρημο του Ουάντι Μούσα.

Στις 26 Οκτωβρίου 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στη δυτική Ιορδανία. Τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά ηλικίας 11-14 ετών που συμμετείχαν σε μια σχολική εκδρομή στη Νεκρά Θάλασσα. Λίγες ημέρες αργότερα, οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Δείτε το βίντεο: