ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά Καλιφόρνια: Ο Στάνλεϊ η καμηλοπάρδαλη που κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα (vid)

Φωτιά Καλιφόρνια: Ο Στάνλεϊ η καμηλοπάρδαλη που κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα (vid)

Ο Στάνλεϊ κι άλλα εξωτικά ζώα επέζησαν της πύρινης λαίλαπας στο Μαλιμπού

Ο Στάνλεϊ η καμηλοπάρδαλη και άλλα περίπου 140 ζώα είναι πλέον ασφαλή, αφού ο μικρός ζωολογικός κήπος τους στην Καλιφόρνια καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από την φονική πυρκαγιά, που σάρωσε τα βουνά του Μαλιμπού, όπως έγινε γνωστό από τους ιδιοκτήτες του πάρκου.

Ο Στάνλεϊ, η τύχη του οποίου απασχόλησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα στο Malibu Wine Safari μαζί με άλλα μεγάλα, εξωτικά ζώα, τα οποία δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις λόγω του πολύ μεγάλου κινδύνου, δήλωσε η Ντακότα Σέμλερ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Οι χειρότερες φήμες που ακούστηκαν ήταν ότι παραμελήσαμε τα ζώα μας, αυτό δεν είναι αλήθεια. Βρισκόμασταν εδώ, μαζί τους όλη την ώρα» είπε η Σέμλερ, στην οικογένεια της οποίας ανήκει το πάρκο.

«Είναι επικίνδυνο να μεταφέρεις μια καμηλοπάρδαλη 5,5 μέτρων σε μια καρότσα 3,5 μέτρων. Τα περισσότερα άγρια ζώα είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν. Κινδυνεύουν να τραυματιστούν και να υποστούν σοκ» εξήγησε η Σέμλερ.

Η τύχη του Στάνλεϊ προκάλεσε την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο μιας φωτογραφίας με την καμηλοπάρδαλη, όπου έμοιαζε να τον έχουν εγκαταλείψει.

«Μπορεί κανείς να βοηθήσει στο να μεταφερθεί ο Στάνλεϊ σε ένα ασφαλές μέρος; Αυτή τη στιγμή έχει εγκλωβιστεί σε έναν πάρκο στο Μαλιμπού και δεν είναι ασφαλής. Σας παρακαλώ. Η όλη κατάσταση είναι τρομακτική για όλους και δεν θα αντέξω να ακούσω ότι ο Στάνλεϊ δεν μπόρεσε τελικά να σωθεί. Σας παρακαλώ» έγραψε στο Twitter η ηθοποιός της σειράς Μοντέρνα Οικογένεια Άριελ Γουίντερ.

Η υπόθεση απασχόλησε και την πρωταγωνίστρια των τηλεριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν, αναφέροντας σε ένα tweet ότι την διαβεβαίωσαν πως όλα τα ζώα είναι πλέον ασφαλή. «Ξέρετε, έχω μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για τις καμηλοπαρδάλεις. Μου είπαν ότι όλα τα ζώα από το Malibu wines safari είναι ασφαλή! Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα έκαναν κάτι τέτοιο στον Στάνλεϊ. Είναι ψευδείς ειδήσεις» σημείωσε η Καρντάσιαν.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του πάρκου, 32 εργαζόμενοι έμειναν πίσω κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, αψηφώντας τις εντολές εκκένωσης, για να σώσουν τα 140 ζώα που ζουν εκεί, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε το βίντεο!

Ρoή Ειδήσεων