ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Γάζα: Νεκρός 20χρονος Παλαιστίνιος ψαράς από πυρά Ισραηλινών

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Γάζα: Νεκρός 20χρονος Παλαιστίνιος ψαράς από πυρά Ισραηλινών

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας από ισραηλινά πυρά στα σύνορα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Ο Ναουάφ αλ-Άαταρ, 20 ετών, σκοτώθηκε ενώ ψάρευε κοντά στα σύνορα, ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι εντόπισε πολλούς Παλαιστινίους να πλησιάζουν στον φράχτη που χωρίζει τον θύλακα από το Ισραήλ. «Όταν ένας από τους υπόπτους πλησίασε τον φράχτη ασφαλείας, οι στρατιώτες του ισραηλινού στρατού πυροβόλησαν προς το μέρος του», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του στρατού, η οποία πρόσθεσε πως ο άνδρας που έγινε στόχος των στρατιωτών δεν επέβαινε σε βάρκα.

Το βράδυ της Τρίτης, οι παλαιστινιακές οργανώσεις της Γάζας και το Ισραήλ κατέληξαν εμμέσως σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός τερματίζοντας την πιο σοβαρή σύγκρουση μεταξύ τους μετά τον τελευταίο πόλεμο του 2014.

Μια ισραηλινή εισβολή στο έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα την Κυριακή κατέληξε στον θάνατο επτά Παλαιστινίων και ενός Ισραηλινού.

Η Χαμάς επιτέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ένα λεωφορείο απαντώντας στην ισραηλινή επιχείρηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας στρατιώτης και να ξεκινήσει μια κλιμάκωση με εκτοξεύσεις εκατοντάδων ρουκετών και οβίδων όλμων εναντίον του Ισραήλ και δεκάδες ισραηλινά πλήγματα εναντίον θέσεων στη λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr