ΚΟΣΜΟΣ

Nέα ηγεσία στην Τυνησία

Nέα ηγεσία στην Τυνησία

Τα ηγετικά στελέχη της αριστεράς Μόνσεφ Μαρζούκι και Μουστάφα Μπεν Τζααφάρ αναμένεται αναλάβουν αντίστοιχα τα καθήκοντα του προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της συντακτικής συνέλευσης της Τυνησίας και ο δεύτερος στην ιεραρχία του μετριοπαθούς ισλαμικού κόμματος Ενάχντα, Χαμάντι Τζεμπάλι, την πρωθυπουργία, ανακοίνωσαν πολιτικές πηγές.


«Υπάρχει μια κατ΄αρχήν συμφωνία για το διορισμό του Μόνσεφ Μαρζούκι στην προεδρία της Δημοκρατίας και του Μουστάφα Μπεν Τζααφάρ στην προεδρία της συντακτικής συνέλευσης» που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 23ης Οκτωβρίου στην Τυνησία, δήλωσε ο Αμπντελουάχεμπ Μάταρ, αξιωματούχος του κόμματος του Μαρζούκι, Κογκρέσο για τη Δημοκρατία.

Ο Χαμάντι Τζεμπάλι, δεύτερος στην ιεραρχία του Ενάχντα, θα ηγηθεί της μελλοντικής κυβέρνησης, προσέθεσε ο Μάταρ, που εκπροσωπεί το Κογκρέσο για τη Δημοκρατία στις συνομιλίες που έχουν το κόμμα αυτό με το Ενάχντα και το Ετακατόλ του Μπεν Τζααφάρ.

Την επίτευξη της συμφωνίας αυτής μεταξύ των τριών κομμάτων επιβεβαίωσε και στέλεχος του Ετακατόλ.

Οι διορισμοί των τριών αξιωματούχων πρόκειται να ανακοινωθούν επισήμα μέχρι τη Δευτέρα, καθώς συνεχίζονται και σήμερα οι συνομιλίες για τα χαρτοφυλάκια της νέας κυβέρνησης.