ΚΟΣΜΟΣ

Μαζικές συλλήψεις ισλαμιστών για τον αποκεφαλισμό των δύο Σκανδιναβών τουριστριών (Pics+Vids)

Μαζικές συλλήψεις ισλαμιστών για τον αποκεφαλισμό των δύο Σκανδιναβών τουριστριών (Pics+Vids)

Εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν χθες και σήμερα σε διάφορες πόλεις τουΜαρόκου, ως ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο νεαρών τουριστριών από τη Σκανδιναβία, όπως έγινε γνωστό σήμερα 21 Δεκεμβρίου από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας.

Du5ckr XQAA2L8j

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι διατηρούσαν «δεσμούς με τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας» που στοίχισε τη ζωή στη Λουίζα Βεστεράγκες Γιέσπερσεν, μια 24χρονη φοιτήτρια από τη Δανία, και τη Νορβηγία Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών.

Από τις έρευνες που έγιναν στο Μαρακές, την Εσαουίρα, το Σίντι Μπένουρ, τη Στούκα-Αΐτ Μπάχα και την Ταγγέρη κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ένα κυνηγετικό τουφέκι, διάφορα μαχαίρια, μία στρατιωτική στολή και υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εκρηκτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Υπηρεσία Δικαστικών Ερευνών (BCIJ).

5425631 louisa vesterager jespersen dansko maroko smrt vrazda turistka v2

Συνολικά, από την Δευτέρα έχουν συλληφθεί στο Μαρόκο 13 ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο γυναικών. Οι τέσσερις πρώτοι, που φέρονται ότι είναι οι αυτουργοί, συνελήφθησαν στο Μαρακές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι δυο Σκανδιναβές βρέθηκαν νεκρές την Δευτέρα σε απομονωμένη τοποθεσία του Άνω Άτλαντα, σε μια περιοχή που προσφέρεται για πεζοπορία και προσελκύει πολλούς τουρίστες. Η μία από αυτές βρέθηκε αποκεφαλισμένη.

NINTCHDBPICT000457455700

Οι σοροί τους αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα στην Κοπεγχάγη.

(Βίντεο της Λουίζα Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν)

knives

Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τη νορβηγική πρεσβεία στη μαροκινή πρωτεύουσα Ραμπάτ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων και για την καταδίκη της τρομοκρατίας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει στο Facebook ότι θα συμμετάσχουν.

Αργότερα σήμερα, θα πραγματοποιηθεί πορεία με πυρσούς στην Μπράιν, την παραλιακή πόλη από την οποία καταγόταν η Μάρεν Ούλαντ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την οικογένειά της.