ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις για κατάχρηση στη Βρετανία

Συλλήψεις για κατάχρηση στη Βρετανία

Ένας Ρώσος και ένας Λιθουανός επιχειρηματίες και οι δύο, συνελήφθησαν στο Λονδίνο με την κατηγορία της κατάχρησης χρημάτων.

Ο ιδιοκτήτης της Βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Πόρτσμουθ, Βλαντιμίρ Αντόνοφ, καταζητείται από Λιθουανούς εισαγγελείς που θέλουν να τον ανακρίνουν στο πλαίσιο της έρευνας για την τράπεζα Snoras, σύμφωνα με το BBC.

Η λιθουανική τράπεζα Snoras εθνικοποιήθηκε και τέθηκε υπό προσωρινή διοίκηση την περασμένη εβδομάδα. Την Τρίτη, οι αρχές στη Λετονία ανέστειλαν τη λειτουργία της Krajbanka, μιας θυγατρικής της στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, τόνισε στο Γερμανικό πρακτορείο: «Μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 53 ετών».

Αν και η αστυνομία δεν κατονόμασε τους δύο άνδρες, ο δεύτερος πιστεύεται ότι είναι ο Ράιμοντας Μπαρανάουσκας, επιχειρηματίας και μέτοχος της τράπεζας Snoras, σε βάρος του οποίου είχε επίσης εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Λιθουανικό δικαστήριο ενέκρινε τα εντάλματα σύλληψης, προκειμένου να βοηθηθεί η έρευνα για απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Στην ανακοίνωση της εισαγγελίας, αναφέρεται: «Και οι δύο πρώην μέτοχοι της τράπεζας Snoras θεωρούνται ύποπτοι για κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων σε μεγάλη κλίμακα και παραχάραξη εγγράφων».