ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος από το «μαύρο χιόνι»: Δείτε σε ποια περιοχή «έπεσε» (pics)

Τρόμος από το «μαύρο χιόνι»: Δείτε σε ποια περιοχή «έπεσε» (pics)
Τι προκάλεσε τον αποχρωματισμό του
PIXABAY

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους του Kiselyovsk στη Σιβηρία, το μαύρο τοξικό χιόνι που πέφτει κάθε χειμώνα, στην ευρύτερη περιοχή με τα ανθρακωρυχεία.

Εικόνες Αποκάλυψης θυμίζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Ίντερνετ κάτοικοι περιοχής με ανθρακωρυχεία στη Σιβηρία, όπου φαίνονται δρόμοι και ολόκληρες περιοχές καλυμμένες με τοξικό μαύρο χιόνι με τους επιστήμονες να εξηγούν πως πρόκειται για ανθρωπογενή οικολογική καταστροφή.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, μία γυναίκα οδηγεί ανάμεσα σε «λοφίσκους» με μαύρο χιόνι που απλώνονται παντού, καλύπτοντας παιδικές χαρές, οχήματα και αυλές πολυκατοικιών.

Η πόλη φιλοξενεί 2.6 εκατομμύρια κατοίκους κι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια άνθρακα στον κόσμο.

Η σκόνη που απελευθερώνεται από τους ανοικτούς λάκκους στα ορυχεία, βάφει μαύρο το χιόνι δημιουργώντας επικίνδυνες χημικές ενώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με τον Guardian, ενδεικτικό είναι πως στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τα ορυχεία, το προσδόκιμο ζωής είναι 3 με 4 χρόνια χαμηλότερο από τον ρωσικό μέσο όρο, με τους άντρες να ζουν μόλις 66 χρόνια και τις γυναίκες 77 (κατά μ.ο).

Ο καρκίνος, η εγκεφαλική παράλυση σε παιδιά και η φυματίωση στην περιοχή του Kuzbass, σημειώνουν πολύ υψηλότερα ποσοστά από όλη την υπόλοιπη χώρα. «Είναι πιο δύσκολο να βρούμε λευκό, από ότι μαύρο χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα», λέει στον Guardian ο Βλαντιμίρ Σλίβακ, της οικολογικής ομάδας Ecodefense.

«Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση σκόνης στον αέρα, συνέχεια. Όταν το χιόνι πέφτει αυτό γίνεται ορατό. Όλη την υπόλοιπη χρονιά δεν μπορούμε να το δούμε αλλά είναι εκεί».

Η σκόνη αυτή περιέχει μία ποικιλία επικίνδυνων βαρέων μετάλλων, όπως αρσενικό και υδράργυρο. Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και από την πρακτική της ανοιχτής μεταφοράς των εξαγώγιμων φορτίων, σε τρένα. Ο άνεμος και η βροχή μεταφέρουν τα επικίνδυνα μέταλλα σε όλες τις πόλεις και τα ποτάμια με τα οποία διασταυρώνονται οι ράγες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Δείτε τις απίστευτες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις